Ti hogyan szoktatok könyvet olvasni?
Én nem akkor olvasok, amikor kedvem van, hanem amikor időm. Kedvem mindig van, időm már kevésbé. Így az sem csak tőlem függ, hogy hol hagyom abba. Este 10-kor szoktam abbahagyni az olvasást (plusz-mínusz pár perc, mert az aktuális fejezet végéig még eljutok, nem szeretem fejezet közben félbehagyni, ha nem muszáj). Ha utazás közben olvasok, akkor értelemszerűen akkor hagyom abba, ha le kell szállnom. A bekezdés végéig azért általában ilyenkor is eljutok, bekezdés közben csak végszükség esetén hagyom abba (pl. ha annyira belemerültem az olvasásba, hogy majdnem elfelejtek leszállni, és sietni kell).
Érdemesebb fejezet végén abbahagyni, mert úgy könnyebb újra felvenni a fonalat. Vagy ha nagyon hosszúak a fejezetek, legalább az aktuális tartalmi vagy gondolati egység végéig érdemes eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!