Lassan 20 éves leszek, olvasni nem igazán szeretek fogalmam sincs h miért életembe csak 1 könyvet olvastam eléggé szegényes a szókincsem. Mit tegyek annak érdekében h beleszeressek az olvasásba?
Én is ugyanilyen vagyok, de nem hiszem, hogy diszlexiások lennénk, egyszerűen csak nem tudott rávenni minket senki és semmi arra, hogy olvassunk, ami nem a legjobb, mert biztosan hasznos lenne... Csak hát nekem sincs türelmem egy könyv felett ülni, de nem tudom miért, olyan hosszúnak tűnik. Ami érdekel neten viszont arról csomót tudok olvasni, de valahogy a könyvek soha nem vonzottak.
19F
Én mindenképp olyan könyveket ajánlok, amelyekben sok a rövidebb párbeszéd, mégis rendkívül szórakoztató, humoros.
Rejtő Jenő műveire gondoltam.
Szövegértési gondok pontosan milyenek? Ha a téged érdeklő témában el tudsz olvasni egy közepes hosszúságú cikket, majd első olvasat után meg is érted, akkor nincs gond vele.
Ha a meséket nem szeretted, gondolom a felolvasottat, abból nem következik a diszlexia, mert ott nem a hallássál és a képzelettel van a gond. Lehet, hogy nem megfelelő mesékkel próbálkoztak, de lehettél túl izgága is, esetleg a képzeleteddel van gond. Szoktál álmodozni?
Nincs semmilyen genetikai háttere, egyszerűen nem vagy hozzászokva a könyvekhez, sem ahhoz, hogy a figyelmedet egy dologra összpontosítsd hosszabb időn keresztül.
Mindig tartottam magam ahhoz, hogy aki nem szeret lvasni, az még nem olvasott igazán jó könyvet. 20 éves vagy, nem 10, tehát ha diszelxiád lenne, azt már régen észrevették volna.
Annyit kell tenned, hogy elkezded az olvasást. Nem orosz realistáktól, nem 1000 oldalas könyvekkel, hanem rövid, de érdekes történetekkel.
Javaslom:
Agatha Christie- 10 kicsi néger
O'Brian- Wesley, kedvesem
Harry Potter kötetek, gyre vastagodnak, de az elején elég izgalmas és rövidek
Szabó Magda- Abigél
Karen Thompson Walker- Csodák kora
Tuti ne mvagy diszlexiás mert ahogy elöttem is írták észrevették volna .
Én imádok olvasni . Eddig egyetlen egy könyv volt ami nem tetszett az pedig a Kőszívű ember Fiai . Minden más kötelezőt élvezettel olvastam csak ezt nem :D
Ha te is csak ezt az egyet olvastad akkor megértem :D
De szerintem is igaz az hogy aki azt mondja nem szeret olvasni az még nem olvasott igazán jó könyvet .
Én csak egy könyvet ajánlok a kedvencemet :
Mark Twain :Egy jenki Arthur király udvarában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!