Lassan 20 éves leszek, olvasni nem igazán szeretek fogalmam sincs h miért életembe csak 1 könyvet olvastam eléggé szegényes a szókincsem. Mit tegyek annak érdekében h beleszeressek az olvasásba?
Nem vagy diszlexiás.
Ha nem érted meg a szöveget, az nyilván attól van, hogy nem elég nagy a szókincsed. És azért nem elég nagy a szókincsed, mert nem olvasol eleget. Ez egy ördögi kör, próbálj meg kilépni belőle. Olvass könnyű nyelvezetű, érthető könyveket, de mindenképpen olyat, ami érdekel is! Pl. a Harry Potter-t, amit írtak már előttem is. Ezek a könyvek teljesen érthetőek kezdő olvasó számára is, és nincsenek korhoz kötve.
Nincs neked semmi bajod. : ) Az olvasás gyakoriságát a kulturális tőke határozza meg. Vagyis minél magasabb kulturális tőkével bír egy család, abban a gyerekek magasabb kulturális tőkével fognak rendelkezni. Ezt Pier Bourdieur mondja és van is benne valami. Szóval neked semmi bajod, csak valószínűleg a szüleid keveset olvasnak és olvastak neked és így te is keveset olvasol. Vagyis a környezeted határozza meg a tudatodat és az izlésedet mondta Marx.
Lényeg, h ha kilépsz abból a szocializációs környezetből amiben főlnőttél, jobban nem is kell kilépned, csak a lényeg h ha neked van igényed a fejlődésre és a környezeted nem húzza le ezt az igényedet, akkor tudsz fejlődni és megszeretheted az olvasást. 1-2év olvasás elég is ahhoz, h a szókincsed az átlaghoz képest feltűnően szebb legyen. Ja és megszeretni pedig nem tudom hogyan lehet. Ha magasabb alapból a kulturális tőkéd akkor alapból szeretsz általában olvasni, ha nem magas, akkor pedig szerintem akkor szeretsz majd már olvasni, ha neked is magasabb lesz a kulturális igényed és majd idővel a k. tőkéd.
Rejtő Jenő könyvei? Szerintem azok tetszeni fognak.
Twilight kilőve, mert fiú vagy... Esetleg a Harry Potter első négy könyve? Az aránylag rövid. Az ötödiktől kezdve már nagyon hosszúak.
Nem vagy diszlexiás. A tanáraid TUTI észrevették volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!