Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lassan 20 éves leszek, olvasni...

Lassan 20 éves leszek, olvasni nem igazán szeretek fogalmam sincs h miért életembe csak 1 könyvet olvastam eléggé szegényes a szókincsem. Mit tegyek annak érdekében h beleszeressek az olvasásba?

Figyelt kérdés
nos olvassásal nincs problémám tudok olvasni :D csak a szövegértéssel van problémám.... miért van ez? lehet annak valami genetikai háttere h egyszerűen nem szeretek olvasni mert ahogy hallottam szüleimtől kiskoromba nem szeretem a meséket, tán lehet h diszlexiás vagyok?! :((((((((
2013. júl. 4. 21:10
1 2
 11/20 Bence99999 válasza:
Nézd meg azt a könyvet hogy : 1000 könyv amit olvasnod kell mielőtt meghalsz. Ebbe vannak a könyvek,rövid tartalma ,kritikusok és emberek értékelése,véleménye. Ebből szerintem tudsz választani!! :)
2013. júl. 5. 17:58
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem vagy diszlexiás.

Ha nem érted meg a szöveget, az nyilván attól van, hogy nem elég nagy a szókincsed. És azért nem elég nagy a szókincsed, mert nem olvasol eleget. Ez egy ördögi kör, próbálj meg kilépni belőle. Olvass könnyű nyelvezetű, érthető könyveket, de mindenképpen olyat, ami érdekel is! Pl. a Harry Potter-t, amit írtak már előttem is. Ezek a könyvek teljesen érthetőek kezdő olvasó számára is, és nincsenek korhoz kötve.

2013. júl. 6. 11:27
 13/20 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszotokat, még írjatok többen légysives :)))))))))))))
2013. júl. 6. 12:43
 14/20 anonim ***** válasza:
Sokan nem olvasnak, de kevesebben diszlexiások. Nem tudom, hogy 20 évesen élveznéd-e annyira a Harry Pottert, én esetleg novellás kötetekre gondoltam kezdésként, rövidebb sztorikat. Azonkívül én az UFO-invázió Budapesten című remekművet ajánlom, sajnos az író nevére már nem emlékszem, de beteg. :D Esetleg A.B.Cee munkássága, bár az ő könyveit nagyon nehéz beszerezni.
2013. júl. 7. 21:49
 15/20 anonim válasza:

Nincs neked semmi bajod. : ) Az olvasás gyakoriságát a kulturális tőke határozza meg. Vagyis minél magasabb kulturális tőkével bír egy család, abban a gyerekek magasabb kulturális tőkével fognak rendelkezni. Ezt Pier Bourdieur mondja és van is benne valami. Szóval neked semmi bajod, csak valószínűleg a szüleid keveset olvasnak és olvastak neked és így te is keveset olvasol. Vagyis a környezeted határozza meg a tudatodat és az izlésedet mondta Marx.

Lényeg, h ha kilépsz abból a szocializációs környezetből amiben főlnőttél, jobban nem is kell kilépned, csak a lényeg h ha neked van igényed a fejlődésre és a környezeted nem húzza le ezt az igényedet, akkor tudsz fejlődni és megszeretheted az olvasást. 1-2év olvasás elég is ahhoz, h a szókincsed az átlaghoz képest feltűnően szebb legyen. Ja és megszeretni pedig nem tudom hogyan lehet. Ha magasabb alapból a kulturális tőkéd akkor alapból szeretsz általában olvasni, ha nem magas, akkor pedig szerintem akkor szeretsz majd már olvasni, ha neked is magasabb lesz a kulturális igényed és majd idővel a k. tőkéd.

2013. júl. 8. 22:26
 16/20 A kérdező kommentje:
hmmm köszi a válaszod ;)
2013. júl. 8. 23:00
 17/20 A kérdező kommentje:
vagyis hála a szüleimnek h eddig 0 vagyok ezen a téren ugye?...
2013. júl. 8. 23:03
 18/20 anonim válasza:
1. és 6. vagyok, jól le lettem pontozva pedig csak igyekeztem olyan könyveket írni amelyek egy 20 éves srácot érdekelhetnek... bocs az off-ért.
2013. júl. 9. 08:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Trónok harcával egyelőre semmiképpen se próbálkozz, mert már az első rész is több, mint 800 oldalas, és nem egy könnyű olvasmány...xD Kezdésnek inkább valami egyszerűbbet, pl. a Harry Pottert, vagy esetleg először valamilyen képregényt.
2013. aug. 20. 15:15
 20/20 anonim ***** válasza:

Rejtő Jenő könyvei? Szerintem azok tetszeni fognak.

Twilight kilőve, mert fiú vagy... Esetleg a Harry Potter első négy könyve? Az aránylag rövid. Az ötödiktől kezdve már nagyon hosszúak.

Nem vagy diszlexiás. A tanáraid TUTI észrevették volna.

2013. dec. 24. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!