Ti hogyan szoktatok könyvet olvasni?
Figyelt kérdés
Mármint ti hogyan olvassátok? Fejezetenként vagy hogy: "itt most abba hagyom folytatom később? Vagy hogyan érdemesebb?2013. szept. 29. 20:35
2/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha egy párbeszéd közepén elmegy a kedved akkor abbahagyod?
2013. szept. 29. 21:11
3/13 anonim válasza:
Mondat közepén nem szokott elémenni. Nem is hirtelen megy el. Ha kezdem érezni, hogy elég lesz egyelőre, akkor még befejezem az adott oldalt, aztán kész.
4/13 anonim válasza:
Egyébként igen, van úgy, hogy épp egy párbeszéd zajlik (az előbb hirtelen mondat közepének értelmeztem). Átérek a következő oldalra és abbahagyom. Mikor később folytatom visszaolvasok egy pár sort, hogy épp hol is tartott a beszélgetés.
5/13 anonim válasza:
Sokszor hagyom abba fejezetenként, de a könyvtől függ. Például az Éhezők viadalában sok fejezetnek lett olyan vége, hogy rögtön lapoztam a következőre.
6/13 Mirk válasza:
Akár mondat közben is abbahagyom.
Ha újra előveszem úgyis átfutom az oldalt, hogy betájoljam magam.
7/13 cathilina válasza:
Minimum egy szakaszhatár kell hozzá. Ha mondjuk 30 oldalon át nincs egy sem (ilyennel is találkoztam már) olyankor egy bekezdésnél is megállok néha, de ahhoz azért nyomós indok kell.
8/13 anonim válasza:
Kivéve nagyon ritka esetekben, mikor sietnem kell valahova mindig csak fejezet végénél hagyom abba.
Az változó, hogy egyszerre mennyit olvasok.
9/13 anonim válasza:
Általában fejezet végénél. Ha mondjuk buszon olvasom, akkor addig amíg tart az út
10/13 anonim válasza:
Általában tömegközlekedési eszközön olvasok, vagy munka közben (ha le kell szállnom, vagy jön vendég, abba kell hagynom az olvasást), ilyenkor ott hagyom abba a könyvet, ahol éppen tartottam, ha mondat közepén, akkor mondat közepén. Utána egyáltalán nem esik nehezemre betájolni, hogy hol tartottam, és miről is volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!