Mi lett a bodzapálca sorsa a Harry Potter sorozat végén?
Figyelt kérdés
Egyik helyen ezt olvastam:
"Miután Harry felhasználta, hogy megjavítsa saját régi pálcáját, visszatette azt Dumbledore sírjába. Amennyiben Harry természetes halált hal, a pálca varázsereje megszűnik, így ezentúl nem fog vér folyni miatta."
Máshol meg ezt:
"Voldemort halála után Harry megsemmisítette a bodzapálcát, hogy senkinek ne legyen ekkora hatalom a birtokában."
A filmet láttam, így egyértelmű, hogy ott az utóbbi az igaz, de akkor a wikipédia miért írja a fentit?
Az első az a könyvben van, de a filmben azért történt máshogy, mert alapból hosszúra sikerült ez a 7. rész, és többek közt ezzel is szűkítették a film időtartamát, szóval mind a kettő igaz :)
2013. szept. 23. 01:25
3/16 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2013. szept. 23. 01:53
4/16 anonim válasza:
Szerintem azért is ezt a verziót rakták bele a filmbe, mert így akarták elvágni a lehetséges folytatás gondolatát. Ugyanis azt is kihagyták a film végéről,h mikor Harry elküldi a gyerekeit a Roxfortba (mikor a legkisebb még először megy), akkor megint elkezd fájni a sebhelye. És ebből arra lehetett következtetni a könyvben,h talán lesz folytatás plusz még a pálca is megvan.
2013. szept. 23. 12:26
5/16 anonim válasza:
Épp az volt a lényeg, hogy Voldi legyőzése óta egyszer sem fájt a sebhelye!
2013. szept. 23. 12:46
6/16 anonim válasza:
Igen ezért írtam,h így fenállt a folytatás lehetősége, de a filmben ettől eltekintettek, mert akk mindenki beleélte volna magát,h majd folytatják.
2013. szept. 23. 12:48
7/16 anonim válasza:
"mikor Harry elküldi a gyerekeit a Roxfortba (mikor a legkisebb még először megy), akkor megint elkezd fájni a sebhelye."
Erre reagált, azt írtad, megint fájni kezd, pedig éppen hogy nem. Egyébként a középső megy suliba, a legkisebb még otthon marad.
2013. szept. 23. 14:08
8/16 anonim válasza:
Mi ? Nem fájdult meg Harry sebhelye... Épp az van a könyvben, hogy 19 éve nem fájdult meg neki.
2013. szept. 23. 16:45
9/16 anonim válasza:
Igen és legtöbbek szerint (amennyire különböző oldalakon olvastam a véleményeket) ez utalás volt rá,h most igen.
2013. szept. 23. 17:21
10/16 anonim válasza:
Most, hogy írod, lehet így is értelmezni, de sokkal valószínűbb, hogy Rowling ezt abban az értelemben írta, ahogy hangzik. Tehát nem fájdult meg, nem is fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!