Szoktatok több könyvet egyszerre olvasni? Vagy ez nem "jó"?
Nem jo. En olvastam 3-at is egyszerre, mikor melyikhez volt kedvem: A fekete kolostor, Twilight, Uvolto szelek. Az elsot azert olvastam, mert kotelezo volt. Ennek az lett a vege, hogy A fekete kolostor meg most sincsen befejezve, a kozepenel tartok, de mar nem is fogom elolvasni.
Maskulonben meg egyes embereket osszezavar. Kepzeld milyen, amikor egy vicces tortenetbol attersz dramaba. Szoval... Szerintem nem jo... Es ugyis az lesz a vege, hogy a kedvencedet fogod a legtobbet olvasni, mig a tobbit halogatod, mert " meg egy fejezet, meg egy fejezet... Mar befejeztem?" fog bekovetkezni.
Néha, de összezavarja az embert. A kötelezőket olvastam párhuzamosan (négyet-ötöt egyszerre), és pont emiatt sok összemosódott. Nem a leghatásosabb módszer, de ha valaki el tudja különíteni magában, akkor szíve joga így olvasni. Viszont valószínűleg felületesebb lesz az olvasmányélmény, mint egyenként olvasva.
(Akkor viszont jó módszer, ha egyszerre sokat kell olvasni, vagy ha valaki "mennyiségben" számolja az olvasottságot. És persze vannak olyan művek, amik mellett nyugodtan lehet mást olvasni, mert... nem szólnak semmiről, így nem fognak összezavarni.)
Összességében azt mondanám, hogy nem jó. Néha muszáj, például akkor, ha nagyon unok egy könyvet, de be akarom fejezni, akkor pihentetem, előveszek egy másikat, aztán visszatérek a másikra és így tovább.
De ha lehet, akkor egy könyvet olvasok.
Többször is előfordult már. Voltak olvasmányaim amiket vagy nem bírtam folytatni, vagy csak annyira felkeltette az érdeklődésemet egy másik könyv, hogy félbehagytam az addig olvasottat.
A többrészes, több ezer oldal terjedelmű nehezen emészthető regényfolyamoknál fordult elő, hogy félbehagytam, hadd ülepedjen egy kicsit. Szerintem ilyen esetben, mikor az ember feje tele van egy adott könyvvel, kell egy kis pihenő, vagy egy rövidebb más témájú mű közbeiktatásával, vagy az olvasás szüneteltetésével.
Szerintem meg teljesen jó.
Például egy hosszabb regény/regényciklus között (amit nem 3-4 nap alatt olvasol el) elolvasol egy-két 100-200 oldalas kis történetet, az úgy teljesen jó.
Nekem legalábbis bejön. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!