Miért van az, hogy egyszerre akár 10 könyvet is olvasok és gyakran elfelejtem befejezni valamelyiket?
Szerintem ez rengeteg, túlterheled magad vele. Természetes, hogy ennyi felé már nem tudsz figyelni és akaratlanul is rangsorolod a könyveket, aztán egyet-kettőt átugrasz, elfelejtesz. Elég 3-4 könyvet olvasni egyzserre, így rövidebb idő alatt elolvasod őket és kezdheted a többit. Értem, hogy szeretsz sok mindennel foglalkozni egyszerre, de ha kevesebbet olvasol egy időben, akkor azokkal hamarabb végzel és hamarabb mehetsz a következőre... Így ugyanannyit tudsz elolvasni, mint korábban, csak mindegyik történetre oda tudsz figyelni.
Megkérdezhetem, hogy megmaradnak ezek a könyvek a fejedben? Történet? Szereplők neve? Nem hullik ki, ha ilyen mennyiségben adagolod? Csak kíváncsi vagyok.
Én eddig max kettőt olvastam egyszerre, de szenvedtem, így végül azokat is úgy végeztem ki, hogy egyiket a másik után. Egyszerre csak egy megy, különben nem tudok figyelni rá, véleményt alkotni, stb (és nekem ez a munkám).
Én főleg szakirodalmat, tanulmányokat olvasok, nem regényeket. Mondjuk a családom is elég érdekesen olvas könyveket, apukám belelapoz a közepén, ha tetszik, olvassa, ha nem, akkor máshova lapoz. Egyébként kb.200 oldalt 3 óra alatt olvasok el.Ti?
Azt hiszem Umberto Eco valamelyik könyvében is írt arról, hogy ha egy könyv jó, akkor bárhova lapozunk, meg tudjuk állapítani. Na szerintetek? Ha ismeritek ezt a gondolatot, hogy honnan van pontosan,akkor szóljatok, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!