Milyen babonák, hiedelmek, boszorkányságok, legendák köthetők az éjfélhez? És valamelyiket kipróbáltátok?
Nekem semmi tapasztalatom, nem is hiszek a babonákban, de mindenki másképp gondolkodik.
Nagymamám azt mesélte anno, hogy éjfélkor ha kimegyünk a temetőbe és legelőször amilyen betüt meglátunk egy sírkövön, az lesz a jövendőbelink kezdőbetüje. Na már most nem tudom hogy hogy is van ez, éjfélkor sötétség van, olyankor hogyan látjuk meg a betüket ???? :D:D:D na mindegy, ezt csak úgy megemlítettem, van egy ilyen is.
Meg van ez a nemsitudommi, hogy éjfélkor indulnak meg a halottak. Szerintem ez olyan megfélemlítő esetleg a gyerekeknek????
Jah s szintén nagyim mesélte, hogy ha teszünk egy férfi ruhanemüt a párnánk alá, akkor megálmodjuk a férjünket. Ez nem az éjfélhez kötődik, hanem az éjszakához, csak eszembe jutott s gondoltam leírom. nem hiszem túl nagy gond :P
De nekem semmi tapasztalatom, de attól még lehet másnak igen :)
5Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, 6sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. 91.zsoltár
A sémita népek hite szerint a démonok a sötétség orájában támadnak.
Nem igazán a kérdésre vonatkozik, de ez megtörtént .Anyám apósa/nagyapám/ azt tanácsolta anyámnak, ja rosszat álmodik senkinek se mondja el.Anyám nem jallgatott rá és azon alkalommal, bizony bekövetkezett a családban egy tragédia. Szerintem az idősebbek sokat tudnak ezekröl a dolgokról, de mivel a transzcendens iránt megcsappant az érdeklődés magukkal viszik a sirba. Szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!