Tudnátok ajánlani olyan könyveket, amik nagyon meghökkentettek bennetek, nagy hatással volt rátok még hosszú idő után is, esetleg hatalmas csavarok, nem várt fordulatok találhatók benne?
Donna Tart: A titkos történet
Matt Ruff: Bad Monkeys
Hogy mondjam én nem azt mondanám, hogy meghökkentettek meg nagy hatással voltak, mert tudtam mit fogok olvasni és tudtam miről, meg filozófiailag is felkészültem, de.
Sartre
Lenin
Marx
Smith
de Sade
Musil
Faulkner esetleg
Pynchon
Kierkegaard
Fukuyama
Faludy
Nádas van most tervbe véve, mert már nagyon aktuális érdekel Mao is, egyébként a kortárs kínai iradlom is nagyon jó a japán is, van sok, én pl. rengeteg görög filozófustól is olvastam, sokat, sőt én a filozófiát kötelezően oktatnám 4 évben gimnáziumban és egyetemen is kötelezően még tesitanároknak is.
Agatha Christie: Az Ackroyd gyilkosság
Egyszerű krimi a "Ki a gyilkos?" témában, de még sok A. C. regény elolvasása után is olyan szinten megdöbbentett a végkifejlet, hogy nagyon.
Darren Shan: Vámpír könyvek
Osztályon felüli színvonalon megírt, a hasonló típusú regények közül magasan kiemelkedő minőségű sorozat, amelyben több olyan csavar is van, hogy csak aztán le ne ess a székről.
Darren Shan: A vézna hóhér
Fura és groteszk, de igazán földhözvágós könyv. Nem is elsősorban a csavarok miatt, hanem mert... olvasd el, és megtudod!
Orwell - 1984
Robert Merle - Védett férfiak, Malevil
Wieslaw Kielar-A 290. számú aushwitzi fogoly
Leon Uris-A királynő törvényszéke
Dan Brown-Inferno
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Kiolvastam és órák múlva jutott csak el a tudatomig, akkor kezdtem el sírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!