Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen jó sci-fi regény/novell...

Milyen jó sci-fi regény/novella stb. létezik, ami űrben játszódó, háborús stílusú?

Figyelt kérdés

2013. szept. 6. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezerszámra vannak. Egy antikváriumban vegyél régi Galaktikákat.
2013. szept. 6. 17:24
 2/4 Nóri98 ***** válasza:
Én egy olyat tudok ami nem háborús csak egy sci-fi!A kedvenc könyvem:Mark Haddon Bum!
2013. szept. 6. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Most Scalzi sorozata, Vének háborúja, Szellemhadtest, de ez Heinlein művére épít erősen (Csillagközi invázió). Űrháború katonai szemszögből. Űrben harcolászós még a Hyperion-sorozat (bár nem a tényleges űrharc a nagyja) Simmonstól. Ezek most az Agave polcain biztosan megtalálhatóak bármely könyvesboltban.

A "klasszikusoktól" szinte bármi. Valóban kevesebb az olyan írás, amiben nem kap szerepet a harc vagy a háború. Novellában... általában kevesebb van, mivel nem ezt dobborítják ki ("nincs rá idő"). A regények között az űropera zsánere talán az, ami neked kellhet, epikus, nagívű történet, izgalmas, általában kalandos cselekmény - ez gyakran háborúval párosul. Ha így keresel rá, még biztosan kidob egymillió találatot. (Persze az ilyenek általában regényfolyamokká tudnak válni. Azért nem árt ezzel vigyázni, néha nem fordítják le az egészet magyarra.)

2013. szept. 7. 00:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagy kedvencem háborús sci-fi novellák közül a "Lent, a halottak között", elolvasható a Szívélyes Fahrenheit c. novelláskötetben. (Ne tévesszen meg a borító, a novellákat nem Asimov írta, ő csak szerkesztette a kötetet.)

Sokan dicsérik Haldemanntól az Örök háborút, pár éve jelent meg a Galaktika kiadónál.

Nagyon ajánlom a korábban említett Vének háborúja sorozatot, pörgős, izgalmas, friss. A történet főszereplője a 75. születésnapján bevonul a hadseregbe, ahol megfiatalítják, majd rövid kiképzés után bedobják a csillagközi háború poklába. Nem beszéltem még olyan emberrel, aki ne élvezte volna ezt a sorozatot.

Ebben a zsánerben kikerülhetetlen alapmű Heinlein Csillagközi inváziója. Egy fickó kalandjai a hadseregben, miközben idegen lények ellen háborúznak. A regény fő érdeme az érdekes militarista filozófiai vonal. Annyira alapmű, hogy gyakorlatilag minden háborús sci-fi regény kritikája azzal indul, hogy hogyan viszonyul a mű ehhez. :)

A műfaj egyfajta paródiája a Bill, a Galaktika hőse című Harry Harrison-regény.

Végére hagyva a kedvencemet: Orson Scott Card Végjáték (Ender's Game) című regénye szerintem az egyik legzseniálisabb könyv, amit olvastam, a sci-fi egyik ékköve. Egy 10 év körüli fiút a hadsereg megpróbál szuperhadvezérré kiképezni egy direkt gyerekek stratégiai képzésére kialakított iskolában. Szerintem érdekes koncepció, és zseniálisan van megírva.

2013. szept. 8. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!