Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Fantasy könyv alaphoz?

Fantasy könyv alaphoz?

Figyelt kérdés

A nap lemenő sugarai félhomályba borították a véres csatamezőt.

Urietell parancsnok egy a hátán fekvő ellenséges katona mellére szegezte vértől csöpögő kardját.

-Gyors leszek,gondolta Urietell. Látta az allig férfivá vált fiú szemében a dühvel vegyes félelmet. Egy erőteljes mozdulattal át döfte a pengét az ifjú katona testén majd figyelte ,hogy az élet utolsó szikrái kihunynak ellensége szeméből.

Egy diadal ittas tiszt lépett oda a parancsnokhoz, majd széles mosollyal az arcán vállon veregette a sápadt felettesét.

-Ismételten nagy diadalt arattál, megvédted országunkat, és a népet Christanson király hálája üldözni fog téged.

-Nézz körül alaposan, szólt a még mindig holtsápadt és kimerült parancsnok. Urietell alacsony, szőke erős fizikumú férfi volt. Ugyan csak 40-es évei elején járt a szeme egy megfáradt gondokkal teli öregemberé volt.

-Vége van, győztünk, ezt a csatát megnyertük, de milyen áron? Az embereim nagy része halott,10 000 katonával, gyalogos- és lovassal küzdöttünk 3 nap 3 éjszaka a támadók ellen.Véráztatta testük temetetlenül borítják be ezt a mezőt, melyből keselyűk fognak lakmározni. Sikeresen legyőztük a többszörös túlerőt valóban, viszont csak maréknyian maradtunk életben.

-A sérülteket el kell látni,add ki a parancsot haza indulunk.

Nem ez volt Urietell első csatája,harcolt már nagyobb sereg ellen is,de ez most egészen más volt.Tapasztalatlan fiatalokkal töltötték fel a seregét.A hozzá hű katonái akivel hajdanán vált vállnak fekve küzdöttek egymás oldalán szétszóródtak a három királyság csata mezőin. Pedor hadserege ugyan megfutamodott,de ezúttal túlságosan is sokáig jutott, mélyen betörtek Yasted szívébe, hol soha nem látott rombolást és mészárlást hagytak maguk után.

Kifosztott és felgyújtott falvak jelezték az északi Jarianiumi sereg útját.A férfiakat levágták, míg a nőket és gyermekeket rabszolgakén hurcolták el földjeikről. Itt ezen a földön Castlebarhoz a fővárosához,oly közel.

Hogyan jutottunk idáig?

Ez a kérdés motoszkált a parancsnoknak az elméjében, miközben megmaradt embereivel, elindultak lóháton haza Costlebarba.Jól emlékezett a napra ,melyen Christenson a vára erkélyéről jelentette be nemeseknek és fegyvert soha nem látott gazdag ficsúroknak a hadi állapotott a fivérei ellen.

A háborúét,melyet országszerte tapsal, és üdvriogatással fogadtak. A városokban tűzijátékot tartottak a fiatalok táncoltak és mulattak,polgármesterek olvasták fel a király lelkesítő kiadványait a tömegek előtt. Kezdetben minden a várakozásoknak megfelelően alakult.

Északon sikerült a csapatoknak áttörnie Jarianium határát védő egységeken, és meghátrálásra kényszeríteni Pedor csapatait.Városokat, falvakat, egész településeket vontak a felügyeletük alá. A harcok első évében,meglepetésére délen is sikerült komoly előrelépéseket tenniük.

Olyan harc következett, amit addig még nem látott a világ.Az idő múlásával,hogy pótolják a harcokban elesett ember utánpótlást ,mind a három országban parasztok százezreit öltöztették páncélba és fegyvereztek fel. Ezek az emberek azelőtt még kardot sem láttak most pedig földjeiket távol hagyva, idegen urak civakodásának terhét viselték. Ez a háború évről évre egyre nagyobb áldozatokat hozott, családok mentek tönkre, fiúk és apák otthonaiktól távol idegen földön estek el. A harcban elesett katonák milliói borították el a világot temetetlenül.

2013. aug. 27. 17:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Pontosan mi is a kérdés?
2013. aug. 27. 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Na, most te vagy direkt nem tanulsz a kritikából vagy egyszerűen nem fogod fel, amit írunk neked. Bár az utóbbit is könnyen eltudom képzelni sajnos.

A helyesírásoddal még mindig vannak gondok, a fogalmazásod pedig nagyon lapos, unalmas.

2013. aug. 27. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Nagykötőjel helyett vessző? Amatőr hiba. A fogalmazás nem rossz, de a stílusodat még formáld. És, ha ezzel akarod kezdeni a regényedet, akkor mindenképpen írj az elejére még egy bevezetőt. De folytasd, gyakorolj, olvass rengeteget :) Menni fog az :D
2013. aug. 28. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért ez a "De folytasd, gyakorolj, olvass rengeteget :) Menni fog az :D" szöveg olyan szájából, aki még rémesebben ír, mint maga a kérdező elég ironikus.
2013. aug. 28. 12:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de szerintem egyáltalán nem rossz. Kicsit fejlődnie kell, de jó történet lehet belőle.
2013. szept. 2. 16:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, de ezen a jeleneten kívül vigyél benne egy kicsivel több izgalmat. Amúgy ez teljesen jó, hiszen ez egy meghitt rész. Csak írd tovább! Az enyém is, mármint az első változat valami pocsék lett, de már hatszor átalakítottam, és megérett a kiadásra! Szóval így tovább!
2013. szept. 3. 16:40
 7/10 dodo112500 ***** válasza:
Egyetértek Thaurral. Sztem folytasd. A helyesírásodban van egy kis hiba, de a fogalmazásod jó. Ha maga az alaptörténet izgalmas, ilyen fogalmazással szerintem jó.
2013. szept. 8. 13:50
 8/10 dodo112500 ***** válasza:
(és Boglárka Viola-val is)
2013. szept. 8. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Lehet ezzel csak én vagyok így, de szerintem jó ha az olvasó el tudja képzelni azt amiről olvas. Te egyetlen egy mondattal elintézted a tájat. Nos ebből aligha tudunk fontos infót meríteni. Egy sablonos alap, nem több. Nem akarlak elkeseríteni, de törkedej arra, hogy a műved ne hasonlítson meglevőkhöz! Kerüld a szóismétlést! A magyar nyelvben rengeteg szinoníma van akár a kaotna szóra is. Ajánlom a netes szinoníma szótárt, nekem is sokat segít.

Illetve amit észerevettem, nagyon sietteted a cselekményt.

-Ismételten nagy diadalt arattál, megvédted országunkat...

Majd nemsokkal később: Nem ez volt Urietell első csatája..

Ügyelj ne legyen benne semmi baki. Én is soskzor átéltem azt, hogy észrevettem a mávem így nem jó. Volt, hogy egy egész iratot dobtam a kukába és kezdtem előlről.

Sok sikert kívánok, s sose add fel!

2013. szept. 8. 22:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik, szerintem egész jó!

Bár a helyesírással akad egy-két gond, de nem olyan vészes.

Viszont az előző válaszolóval egyet kell értenem.

2013. szept. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!