Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Az elsőben:amikor az Abszol-úton vannak Hagriddal egy nő panaszkodik(magában),hogy "Tizenhét sarlót kérni egy unica sárkánymájért..."De 17sarló = 1 galleon akkor miért így mondja?
A másodikban:Hermione azt mondja a kimúlási partyn hogy Myrtle az elsőemeleti vécében kísért,de a második emeleten találják meg a feliratot("A három jó barát keresztül-kasul bejárta a második emeletet.Harry csak az utolsó kihalt folyosóra érkezve lassított a tempón.")és a felirat mellett van a Hisztis Myrtle-es WC.
Az ötödikben is találtam még két elírást:egyszer azt hogy Tirmágus-labirintus,egyszer meg hogy:"Ne törődj velük-mondta, mikor utolérje barátját"
Az ötödikben, miután Harryék elolvassák Percy levelét, azt írják Percyről, hogy "...akitől a legmagasabb pontszámot kapta a Trimágus Tusa második próbáján..."
A második próbán nem Harry kapta a legmagasabb pontszámot, hanem Cedric.
Még néhány baki(már írtam vagy tizet):
Az ötödikben amikor Umbridge Trelawneynál van óralátogatáson:"Umbridge-továbbra is mosolyogva-megfogta a legközelebbi üres karosszéke, és odahúzta Trelawney széke mellé.Leült, elővette..." a következő oldalon viszont ez van:"Megfordult hogy leüljön, de mikor látta hogy székét már elfoglalta Umbridge..." DE UMBRIDGE NEM TRELAWNEY SZÉKÉBE ÜLT!
Aztán ugyanitt Trelawney azt mondja lassan 19 éve tanít a Roxfortban jóslástant.De nem Harry születése előtt nemsokkal kapta meg az állást?
Egyébként ezek nem olyan nagy bakik tehát nekem első-második olvasásra nem tűnnek fel, és nem lesz miattuk olyan zavaros a könyv.De miután vagy tizedjére olvasom(XD), és most sorban egymás után már jobban észreveszem a kisebb-nagyobb bakikat.Szóval a HP ezeknek a bakiknak az ellenére is csodálatos!!!:)Rowling nagyon tud!!:)
/előző válaszoló(meg még egy csomót írtam én:))/
Ui.:bocsi az OFFért,de valamennyire kapcsolódik.:)
Láttam, hogy egy csomót te írtál, azért te is nagyon ott vagy!:) Egész szép kis "bakigyűjteményünk" lett! Már csak az hiányzik, hogy elküldjük Rowlingnak:D
Ha még jut eszetekbe, feltétlenül írjátok le, imádnám, ha összejönne a 100=)
Az ötödikben amikor Piton emlékében van:"Változatlanul az RGF feladatlap kötötte le a figyelmét"(nem olyan nagy csak egy kis elírás és későbbi kiadásban lehet hogy ki van javítva.
Aztán szintén az ötödikben:Amikor azon vitatkoznak hogyan menjenek a minisztériumba,Ginny mondja, hogy Hagrid nyers hússal csalogatta elő a thesztrálokat.De ő még csak negyedikes,szóval még nem tanulta eztés nem is volt ott azon az órán amin Harryék tanulták.És nem olyan mint Hermione,szóval az sem valószínű hogy olvasta,és különben is úgy beszél róla mintha ott lett volna.
Egyébként hány bakinál tartunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!