Mivel egy fiatal lány a főszereplő talán a lányok könnyebben bele tudják magukat élni a főhős karakterébe.
Viszont alapvetően nem egy ilyen romantikától csöpögő maszlag mint az Alkonyat...
2013. aug. 21. 14:27
2/11 anonim válasza:
Nem igazán.
Nő a főszereplő, ez igaz, de távolról sem rózsaszín a történet. Persze nem akarom az egekbe magasztalni, mert egy-egy komolyabb hangvételű műtől elmarad, de nem lányos könyv szerintem.
Ha azt szeretnéd megtudni, hogy egy olyan lánynak való-e, aki folyamatosan szerelmies-vámpíros történeteket, meg SZJG-t olvas... nem kizárt, hogy tetszeni fog neki, ezt nem lehet így eldönteni.
2013. aug. 21. 14:56
3/11 cathilina válasza:
Az egész könyv gyakorlatilag a Battle Royale mainstream női változata. ne érts félre, nem állítom, hogy fiúk nem élvezhetik vagy hogy nekem nem tetszett, de nagyjából ez a helyzet. Nyilván mivel aktívan irtják a szereplőket, nem mindenkinek tetszik. Gondolom a szerző az alapvetően harci témával és az egész mögött meghúzódó érzelmi töltettel próbálta mindkét nem képviselőit megnyerni magának, méghozzá sikerrel.
2013. aug. 21. 21:12
4/11 Lord Keri válasza:
Az alapötlet tény, hogy Battle Royale koppintás, de a megvalósítás sokkal profibb, a Battle Royale a jó sztorit leszámítva egy vicc!
Elég ha csak olyan jelenetekre gondolok, hogy valakit agyonlőnek és utána még vígan telefonálgat :DDD
2013. aug. 22. 17:04
5/11 cathilina válasza:
Érdekes módon ez a rész nekem a könyvből nem rémlik. A telefonok nem is működnek a szigeten. Ellenben az erős politikai felhangokra és az Éhezők Viadalánál jóval kevésbé optimista befejezésre igen. Kicsit érettebbnek kell hozzá lenni.
2013. aug. 23. 18:49
6/11 anonim válasza:
Szerintem ez inkább egyfajta ''uniszex'' mű. (: A fiúknak ott van a harc, a mészárlás és a politika. A lányoknak pedig ott a szerelmi szál, a dráma és a női főhős.
2013. aug. 23. 19:53
7/11 Lord Keri válasza:
#cathilina
Azt elfelejtettem mondani, hogy én mindkét mű esetében csak a film változatot vettem alapul, egyiket sem olvastam könyv formájában. Lehet, hogy könyvben hiteles a Battle Royale de filmben nem az.
2013. aug. 23. 20:41
8/11 cathilina válasza:
Ezt el kell ismernem, a filmet félbe kellett hagynom, annyira röhögtem rajta. A könyvnek viszont van egy elég erős politika- és társadalomkritikai éle is, de még az Éhezők Viadala filmváltozatából is sok fontos dolgot hagytak ki.
2013. aug. 23. 20:45
9/11 Lord Keri válasza:
#cathilina
Ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom, számomra viszont hasznos infó volt, úgyhogy tőlem ment egy zöld kéz! :)
2013. aug. 24. 17:08
10/11 anonim válasza:
amikor arról ír a végén, hogy felrobbantott vérző gyerekek közt van? nem,nem igazán lányos, és egyáltalán nem csöpögős
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!