Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Game of Thrones sorozat 3....

A Game of Thrones sorozat 3. évada melyik könyv? Ahol most a sorozat tart az melyik könyvben van?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el nézni és nagyon megtetszett. De ahogy olvastam tavaszig nem folytatják. Szóval el szeretném olvasni.

2013. aug. 14. 06:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1.évad 1.könyv Trónok Harca

2.évad 2.könyv Királyok Csatája

3.évad 3.könyv Kardok Vihara túlnyomó rész

majd 4.évad 3.könyv maradéka plusz 4.könyv Varjak Lakomája vmennyi része lesz

A 3. évadban már összevissza haladnak, nem a könyv szerint. Mindhárom évadból rengeteg dolgot kihagytak vagy megváltoztattak (pl már az 1.évad 1.részének első 5 percét is...), szal ha tényleg megtetszett, akk azt javaslom,h a legelejétől olvasd. Én is először láttam a sorozatot, utána olvastam a könyveket és megérte, a könyv mellett a sorozat már majdhogynem szar.

De ha nem akarod az előzőeket elolvasni, akkor sztem minimum a 3. könyvvel kezd.

2013. aug. 14. 09:38
 2/11 A kérdező kommentje:

Ahogy olvasom nagyon eltér a sorozat a könyvtől, igaz? Akkor elolvasom mindet.

Amúgy igen, általában ez a helyzet. A film/sorozat nagyon ritkán közelíti meg a könyv szintjét. Ezért szoktam általában a filmesített változattal kezdeni. Plusz próbálom nem a könyvhöz hasonlítani.

Köszi a választ. Tudnál ajánlani egy boltot, ahol olcsón meg tudnám rendelni? A helyi könyvesboltban nincs, és leghamarabb 3-4 hónap múlva tudnák megszerezni, azt mondták.

2013. aug. 14. 09:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát ha papír formában akarod, akk sztem nézd emg a Libri vagy Alexandra könyvesboltok oldalain, esetleg vatera, apród más oldal ahol használtan árulják.

A másik megoldást -amit én is tettem-,h letöltöttem netről ingyen pdfben :D Persze sokan nem szeretnek monitorról olvasni -én sem- de inkább így csináltam, mert mind az 5 könyvet megvenni nem lett volna túl olcsó.

2013. aug. 14. 10:04
 4/11 anonim ***** válasza:

De ha netről akarod letölteni,akk úgy keress rá,h Tűz és Jég dala, mert ez a könyvsorozat címe vagy ha akarod elküldöm emailben.

Egyébként a pdf-es verziókkal annyi a probléma,h aki fordította és a kiadó 1-2 helyen direkt hibásan írnak le szavakat,h ugye ne tudd teljesen tökéletes minőségben kinyomtatni és sokszorosítani :D Kicsit zavaró így, de meglehet szokni.

2013. aug. 14. 10:07
 5/11 A kérdező kommentje:

Én is azok közé tartozom, akik nem szeretnek monitoron olvasni:D Engem kifejezetten zavar, ha 15-20 percnél tovább olvasok gépen.

Könyvekre annyira nem sajnálom a pénzt, de mivel nem keresek valami sokat próbálom mindig a legolcsóbb módot megtalálni a beszerzésükre.

Köszi a válaszokat, ment a zöld kéz ;)

2013. aug. 14. 10:32
 6/11 anonim ***** válasza:
A 4. évad nem csak a Varjakból, de a Sárkányokból is kell, hogy átvegyem, mert a 2 könyv egy időben játszódik.
2013. aug. 14. 10:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Itt pl. a bookline-hoz képest 300 Ft-vel olcsóbb: [link]

Amúgy a legegyszerűbb akkor talán a könyvtár (ha van rá módod).

2013. aug. 14. 10:34
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ahogy olvasom nagyon eltér a sorozat a könyvtől, igaz?"

Nem csak kihagynak, egyszerűsítenek dolgokat. Lényegében butítják. De a sztori ugyanaz.

2013. aug. 14. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát jóhogy a lényege ugyanaz :D De nem egyezik meg a teljes sztori, vannak olyan dolgok amik nekem személyszerint a könyv olvasása után eléggé szúrják a szemem pl.:a sorozatban csak simán Mások vannak, míg eredetileg vannak a Mások és az egyszerű élőholtak, amik felkelnek és mozognak. Vagy ugye Loras Tyrell aki a királyi testőrség tagja lett, szal nem birtokolhat földet, nem lehet felesége stb. de a sorozatban Tywin mégis hozzáakarja adni Cerseit és azt mondják h az apja ráfogja hagyni Égikertet. A sorozatban Theon ölte meg Rodrikot és gyújtotta fel Derest, de amúgy ez Ramsay volt. Stannis Melisandre segítségét kéri Renly megöléséhez az árnnyal, a könyvben viszont ő is megdöbbent Renly halálán és nem tudta h mi történt, meg ugye a sorozatban megdöntötte Melisandrét, de a könyvben sose tenne ilyet, mert házas. Stb.
2013. aug. 14. 10:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát egy kis faluban élek. Egy könyves bolt van csak a közelben, ami nem túl nagy szám. Ráadásul most nagyon úgy néz, ki, hogy ez is bezár, elég sok gond van mostanában vele. Azért tartana addig beszerezni a könyveket, mert amíg nem rendeződnek a dolgok, addig nem szállítanak újakat.
2013. aug. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!