Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan szoktál könyvet választ...

Hogyan szoktál könyvet választani?

Figyelt kérdés
Csak úgy bemész a könyvesboltba, nem keresel semmit. Mi alapján keresgélsz és veszel könyvet (író, borító, tartalomleírás, műfaj, ár, kiadó, megérzés, stb...?

2013. aug. 10. 22:33
 1/8 anonim válasza:
100%

Van egy könyv ami szinte az egész életemet megváltoztatta.

Egyszer elkezdtem gondolkodni hogy hogy is találtam rá.

Egyáltalán nem emlékszek rá.

És az a durva hogy előtte évekig nem is olvastam könyvet.

Csak valahogy letöltöttem, fogalmam sincs miért :D

2013. aug. 10. 23:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Pl. Ha előbb látom a film adaptációt, és tetszik, megveszen. Vagy elolvasom a hátulján a tartalmat. De leginkább csak ránézel, megtetszik és megveszem. Még sosem csalódtam :)
2013. aug. 10. 23:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Zsáner szerint keresek elsősorban, azért minden nem érdekel. Azon belül kiadó/borító-író-ár a sorrend (könyvesboltban nehéz is másképp), majd az utolsó pontnál ledermedek és lassan visszateszem a kiválasztottat a polcra, majd feltűnésmentesen távozok. Ha még mindig érdekelne, elolvasom a fülszöveget, belelapzozok, otthon olvasok róla pár tonna kritikát, végül könyvtárban megkeresem.
2013. aug. 10. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Odasétálok ahhoz a polchoz, aminek a témája érdekel (pl. Kaland, akció polc a libirben), körbejárom egyszer, kétszer anélkül, hogy akár egyet is levennék. Írót sosem nézek, szeretem, ha nem ismerem. Néhány író van, akikhez foggal-körömmel ragaszkodom, az ő könyveiket általában megveszem, amint megjelenik, előrendelem, amint felkerül az online webshopba.

Közben megnézem a címeket. Ha valami tetszik, kiveszem. Néha van, hogy 10-15 könyvet is leveszek, aminek aztán elolvasom a hátulját, ha az tetszik, elolvasom a köszönetnyilvánítást, ha van. Végül az első oldalt. Jelenidőben van írva? Múlt időben? E/1? (Azokat szinte mindig visszateszem, nem tudom miért.) És az utolsó szakaszban, miután végigmentem a fokozatokon, és a könyv minden kitételnek megfelelt, magamhoz szorítom, mint valami gyereket és úgy megyek tovább új könyvre vadászni. (Ha van nálam elég pénz kettő könyvre. Ha nincs, irány a pult, fizetés, az első padra leülni és elkezdeni olvasni.) Talán kicsit hóbortosnak tűnik, amit leírtam, de nekem tényleg a könyvek a mindeneim :)

2013. aug. 10. 23:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Bemegyek, megkeresem azt a részleget ami érdekel. Körbesétálom párszor, összeszedem aminek megtetszik a címe. Ezután elolvasom a tartalomleírást, és amelyik a legjobban tetszik, vagy jó megérzésem van vele kapcsolatban azt választom.
2013. aug. 11. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:

A könyvesboltoknak általában még a környékét is messzire elkerülöm, ilyen helyre csak akkor megyek, ha valami konkrét célom van, mivel a polcaikon látható rengeteg kultúrszenny láttán mindig megsajnálom azokat a szegény fákat, amelyek az életüket áldozták azért, hogy értéktelen bestseller-borzalmakat nyomtassanak rájuk...

Általában könyvtárból szerzem be az olvasnivalóimat. Többnyire konkrét céllal megyek könyvtárba, konkrét célom pedig alighanem mindig is lesz, hiszen egy élet nem elég arra, hogy a világirodalom összes klasszikusát elolvassam. Ha egy író valamely könyve különösen megfog, általában elolvasom a kevésbé ismert műveit is.

Röviden azt mondhatjuk tehát, hogy kulturális érték alapján válogatok.

Könyvet venni csak ajándékba szoktam, a múltkor egy 17 éves rokon kislánynak kerestem az Utas és holdvilágot szülinapjára, de nem volt, úgyhogy a könyvesboltos mindenáron Meg Cabotot akart rám tukmálni Szerb Antal helyett(!).

Természetesen sikertelenül. Az ünnepelt végül Hrabalt kapott.

2013. aug. 11. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Hát nekünk itthon van könyvtár kb. szóval nem kell messzire mennem egy Hrabal,Bulgakov,Szerb,Eherenburg,stb. bár sajnálatomra nincs itthon se Musil se Joyce se Camus ezen szerzők könyveit megrendeltem..azt meg, hogy miért őket választottam? Nem is kérdés.
2013. aug. 11. 22:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én tanácsom az hogy "JÁRJATOK ANTIKVÁRIUMBA" . Egyébként mióta megnyílt az Antikvarium.hu azóta elég ritkán járok Antikváriumba . Ha valamit nem találok meg ( bár olyan elég ritkán van ) akkor használom a google keresőt és a legolcsóbb példányt próbálom megszerezni . A Könyveknél a tartalom a lényeg a kinézet ,az állapot szerintem mellékes . Összefoglalva nálam az a mérvadó hogy mennyibe kerül az adott könyv !
2014. jan. 20. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!