Bulgakov-tól A Mester és Margarita milyen korosztálynak ajánlott?
Nekünk tavaly volt kötelező (9.o.), de általában 12-esekenk szokták adni.
Nekem nem tetszett, mert az első könyv (értsd kb. 300 oldal) kusza, nem igazán lehet érteni, hogy mi-miért történik, mert kb. fejezetenként vátl szereplőt, plusz a közbe ékelt Ha-Nocri jeleneteket sem tudtam mire vélni. Állítólag a második könyv már jobb, érdekesebb, de sajnos én nem jutottam el odáig, inkább abbahagytam a 200. oldal környékén.
Szerintem olvass bele és döntsd el te. Az egyik barátnőm pl. imádta, két nap alatt "befalta", de pl. én 1 hónapig (lehet kicsit tovább is) szenvedtem a könyvvel, mire úgy döntöttem, hogy leteszem, mert nekem ez nem megy. Azt tapasztaltam, hogy két részre szakadt az osztály, amikor ezt vettük (természetesen most azokról beszélek, akik egyáltalán belekezdtek), vagy valaki beleszeretett, vagy nagyon nem szerette, mert nem értette. Tehát olvasgas bele a boltba és döntsd el te, kérdező.
2-es vagyok
Hát ízlések és pofonok 4-es, én olyan embert nem ismerek akinek tetszett volna ez a könyv. :) Ettől még olvassa akinek bejön, de _szerintem_ pocsék.
A szürke 50 árnyalatát, Alkonyatot, stb. viszont nem lehet alulmúlni, aki arra gerjed az tényleg ne is próbálkozzon mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!