Szerintetek, hogyan fogalmazok? (szöveg lent)
Emlékszem mekkora üresség volt bennem abban a pillanatban, mikor Édesapám elhagyott. Erősen szorítottam a kezét, miközben a könnyeimmel küszködtem. Sápadtan Rám mosolygott, majd erőtlen ujjaival megcirógatta az arcom. A földre szegeztem a tekintetem. A keze hirtelen lehullott, mire ijedten kaptam fel a fejem.Nem mozdult.
Megdermedtem. Hirtelen orvosok jelentek meg körülöttem, próbálták újraéleszteni. Megjelent anya is, aki próbált kivonszolni a szobából. Miután felfogtam, hogy mi is történik valójában, feltartóztathatatlan zokogásba kezdtem, miközben Édesapám nevét ordítottam. Kapálóztam, minden erőmmel azon voltam, hogy megmeneküljek Anyukám erős szorításából, de nem engedett. Tovább próbálkoztam, majd mikor ráeszméltem, hogy mindez hiába, Ránéztem. A szemei tele voltak aggodalommal és fájdalommal. Tudtam, hogy ezzel csak megnehezítem a dolgát.
Az idő gyorsan telt, a nappalok és az éjszakák egybefolytak. 9 éves voltam, az iskolában kiközösítettek, a tanulmányaim is megromlottak. Apa halála utáni elkövetkezendő hónapok fájdalmasan teltek, mind Anya és mind Én számomra. Éjszakánként nem aludtam, mikor mégis sikerült, szörnyű rémálmaim voltak. Olyankor a hiányérzet lassan fizikai fájdalommá vált, ami sikításra késztetett. Sírás közepette riadtam fel. Képtelen voltam feldolgozni. Édesanyámat mindig is egy erős, magabiztos nőnek ismertem. Apa elvesztése utáni időszakban annyira elveszettnek és magányosnak tűnt, amennyire még soha senki nem láttam. Megrémisztett. Nem értettem, hogyha Ő nem tud erős maradni, és megbirkózni ezzel, akkor Én, hogy leszek képes rá.
Az életem széthullott. Minden, ami egykoron az Enyém volt, és azt hittem sosem veszthetem el, eltűnt. Egyedül maradtam, egy hatalmas tátongó űrrel a szívemben, amire azt hittem, soha senki nem tudja majd betölteni...
Véleményeket légy szíves. Kritikát, esetleg "tanácsot" is elfogadok! Köszönöm előre is! :)
13/L
Amm, ezt a szöveget mintha már olvastam volna itt a gyakorin. Nem tetszettek a válaszok? :D
Nos, ami nagyon szúrta a szemem, hogy az édesanyát, édesapát, a személyes névmásokat nagy betűvel írtad. NEM helyes. Helyesen kicsi betűvel írják, ezt nem tanította a tanárnéni?
"a keze hirtelen lehullott..." lehullott? hova hullott le? én inkább úgy írtam volna, hogy lehanyatlott... de ha már lehullott, akkor írd oda, hogy mondjuk az ágyra :D
Ööö, ezt inkább írd egyes számba: a szemei tele voltak aggodalommal... szeme tele volt aggodalommal
"Apa halála utáni elkövetkezendő hónapok fájdalmasan teltek, mind Anya és mind Én számomra." őő...ííí...
ez egy kicsit elfacsart. Írd át, és lehetőleg ez ne legyen benne: "Én számomra" ez nem kóser. az egész mondat zizis.
más: a számokat legalább kétezerig írd betűvel, mert úgy jobban néz ki. Figyeld: "9 éves voltam.." és "Kilenc éves voltam" szerintem betűvel sokkal jobban mutat. Ne légy lusta, írd ki.
ÉÉÉS... Én ebben a történetben nem látok sok fantáziát, nem kapott fel semmi. Jó meghalt az apuka, és?
Nem tudom, hogy mióta írsz, de ha ez az első írásod, akkor mondhatni "Jó", az én első regényemhez képest, ami akár egy vázlat is lehetne :D
De mindegy. OLVASS SOKAT, RENGETEGET!!! Ez nagyon fontos, az olvasással kiküszöbölhető bármilyen hiba.
Helyesírás: ahoz nem tudok mit szólni, mert abban én sem jeleskedem, de próbálkozik az ember :D
Remélem ezt értetted "tanács" alatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!