Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Én vagyok az egyetlen, aki...

Én vagyok az egyetlen, aki úgy érzi, hogy a Twilight elindított egyfajta gagyihullámot?

Figyelt kérdés

Senki ne kövezzen meg, de úgy veszem észre, hogy mikor a Twilight-mánia kitört, elindított egyfajta láncreakciót. A könyvesboltokban azon a polcon, ahol az Alkonyat-széria bármely kötetét árulják, már nem is válogatok, mert nincs mit. Na jó, kétségkívül ki lehet fogni néhány értelmes könyvet is ebből a kategóriából (például Az éhezők viadala trilógiát is sokszor egy kalap alá veszik a Twilighttal, pedig nagyon nem kéne), de a legtöbb kötet arról a polcról mind fantáziátlan, misztikusnak szánt hülyeség, tipikus sablonsztori, "Lia vagyok, 16 éves, gimis lány, tudok varázsolni/vámpír vagyok/démon vagyok, és egy nap betört az életembe egy fiú aki szintén tud varázsolni/vámpír/démon, de aztán jönnek más gonoszok, akik szintén tudnak varázsolni/vámpírok/démonok."

Ti hogy látjátok?

2013. júl. 23. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért van, mert rájöttek, hogy ez gyorsan/könnyen eladható és sok munka sincs vele.

De ez nem csak a könyveknél van így. Már a mozikban is csak a látványról szól egy film (pár kivétellel), nulla történettel/logikával, ugyanazokkal a sablonkarakterekkel, akiknek igazából nincs is személyiségük, csak jól néznek ki. (kigyúrt macsó meg a szupermodell).

2013. júl. 23. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:

A téma sikerét bizonyára úgy vették, hogy ha egy átlag love story-hoz hozzáadnak valami kis pluszt, az hűdenagyon feldobja, sokkal eladhatóbb lesz. Ez a pénzről szól. Manapság sok írót nem érdekli, hogy milyen szutykot ad ki a kezéből, csak legyen elég bevétel.

Én személy szerint felháborodtam, mikor Az Éhezők Viadalát a tájlájthoz hasonlították. Azt már nem nézik, hogy milyen üzenetet ad át az egyik, és milyet a másik. Számomra Az Éhezők Viadala az egyetlen könyv, aminél nem érdekel, hogy az alaptéma megegyezik egy másik könyvvel.

2013. júl. 23. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül.:)
2013. júl. 23. 15:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nos ami azt illeti, ebből a "Lia vagyok blablabla-ból nekem is elegem van, de hidd el ezek között is lehet jó könyveket találni. Pl: Mats Strandberg a Kör. :)

az Éhezők Viadalát, meg imádom, a Twilightot is elolvastam, de a harmadik könyv negyedénél nem bírtam tovább, befejeztem egyszerűen nem tetszett, ezért nem is értem ,hogyan lehet összehasonlítani az Éhezők Viadalával. :)

2013. júl. 23. 20:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

De utálom ha egy kalap alá vesznek mindent! Tény, hogy az Alkonyat óta megszaporodtak a tiniregények, nagyon sok közülük valóban szörnyű. (Pl. Evernight, Wings-bár valakinek tetszik, és?) De sok könyv van ami nagyon jó, felesleges amiatt leszarozni mert az Alkonyat polcán található, azaz (legtöbbször), vörös pöttyös. Nagyon jó pl. a Stray-Kóborok (inkább felnőtteknek), és még sorolhatnám. Nem tudom hány könyvet vettél el onnan, de vagy keveset, vagy pont rosszat választottál.

Egyre kevesebb a sablon történet is, persze a szerelem mindig megtalálható, meg sokszor előfordul a 'misztikus' szál is, de attól még nem biztos, hogy ugyanaz sül ki mindenből. Ja, és ezek tini regények, tiniknek. Erre van igény. Mennyi idős vagy?

Amúgy én is olvastam az Éhezők viadala sorozatot többször is, nagyon-nagyon szeretem. De érdekelne, 'miért ne' lehetne egy kalap alá venni az Alkonyattal? Mert az neked nem tetszett?

2013. júl. 23. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

16 éves, gimis lány vagyok, de nem tudok varázsolni, nem vagyok démon, vámpír vagy vérfarkas. És éppen ez a baj. Amikor elolvastam a Twilight-ot, három éve, teljesen beleéltem magam a történetbe, szerettem a csodákat, elhittem, hogy létezik ilyesmi, hogy létezhetne, hogy velem is megtörténhetne. Ezek a könyvek, bár nagyon hasonlítanak, pont erre valók. Csempésznek egy kis ultraibolyát a szürke hétköznapokba. Persze egy idő után én is beláttam, hogy a legtöbb könyv sablonos, és a főszereplő fekete hajú és szexi, a lány meg hétköznapos, és szürke kisegér, de ettől még nem dobtam a sarokba ezeket a könyveket. Nem mondhatom, hogy ezek a VP könyvek szerettették meg velem az olvasást (azt Thomas Brezinának és a PonyClub-nak köszönhetem), de igenis tettek hozzám valamit, és néha még most is olvasok egy-egy VP könyvet, leveszem a polcomról és elderülök azon, hogy mennyi szóismétlés van a Twilihht-ba, amit először észre se vettem... A tiniknek erre van szükségük, nem vághatsz hozzájuk egy halálosan lehangoló, zsarnokokkal teli Üvöltő szeleket első olvasmánynak, mert lehet, hogy meg se értenék. Nem akarok magas lóról beszélni, én köszönettel tartozom a VP, majd később arany pöttyös könyveknek, egyik-másik még ma is a kedvenceim közé tartozik, a No és én alapjában véve újította meg a világnézetemet, a Garabonc megerősített feminista elveimben, a Fekete Prizma pedig valami újra inspirált. Tény, hogy rengeteg ugyanolyan könyv jelent meg mostanában, de amíg elolvassák őket, addig az emberek olvasnak, és szerintem más nem nagyon számít. Előbb-utóbb biztosan a kezükbe vesznek majd valami más, igényesebb irományt is, aminek egy kicsit több története és értelme van, de szerintem nincs semmi baj az ilyen Twilight-utánzatokkal. Olvasásra ösztönzik az embereket, aminek csak örülni lehet:)

2013. júl. 24. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!