Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rue vagy Ruta? Ez most hogy van?

Rue vagy Ruta? Ez most hogy van?

Figyelt kérdés

Az Éhezők Viadala (the hunger games) című könyvben van egy szereplő, akit úgy hívnak, hogy Ruta.

A könyvből készített filmben pedig ugyan ezt a szereplőt Rue néven mutatják be.

2013. júl. 15. 03:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eredetibe Rue, csak a magyar fordította Rutának, hogy miért, azt nem tudom. Pedig szerintem a Rue sokkal jobban hangzik =)
2013. júl. 15. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:

*Eredetiben

És most így utólag olvasva a választ, lehet, hogy nem egyértelmű, de a könyvről beszéltem =D

2013. júl. 15. 09:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Átmagyarították a nevét. Szerintem jobb lett volna, ha hagyják Rue-nak. Egyrészt azért, mert szebben hangzik, másrészt, mert sokat elmond a neve... Rue = bánat.
2013. júl. 15. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
MMivel a kiscsaj a növényről kapta a nevét, teljesen jól fordították.
2013. júl. 15. 12:03
 5/11 A kérdező kommentje:

jaaa. szóval, az “eredeti“ könyvben Rue, de magyarosították.

Értem már. Köszönöm a válaszokat

2013. júl. 15. 12:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen, magyarosították. Nekem mindkét változat nagyon tetszik, de szerintem lehettek volna következetesebbek is, hogy egyforma legyen a név a filmben és a könyvben.
2013. júl. 15. 21:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Persze, akik mondjuk angolul olvasták a könyvet és magyarul nézték a filmet, nekik egyforma :)
2013. júl. 15. 21:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem a Ruta név valahogy jobban tetszik. A Rue nekem kicsit fura
2013. júl. 15. 22:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Van egy ruta nevű növény, amiről a lány a nevét kapta, ezért nem Rue, mint az angolban. A film szinkronjának készítői szúrták el.
2013. dec. 8. 16:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Ruta, mert Katniss még utalást is tesz, hogy ruta, az egy sárga növény. És hogy ő meg a húga Prim is egy-egy növényről kapták a nevüket.
2013. dec. 8. 18:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!