Harry Potter vagy Gyűrűk Ura? Melyiket olvassam?
Vagy melyiket előbb? :)
15/L
Szerintem a HP-val. A GYK-át jobban szeretem, a filmeket vagy 6 milliószor láttam, de a könyvből csak jeleneteket tudtam olvasni (nem egy könnyű olvasmány)
A HP inkább a te korosztályodnak való, ÉS AZ IS NAGYON JÓ
Szerintem a Gyűrűk urában a függeléket is olvasd el, mert ott is nagyon fontos dolgok vannak leírva, olyanok, amik fontosak a regény megértéséhez (pl. a Gyűrű megtalálásáról).
Sőt a harmadik rész végén van egy elég részletes leírás a különféle népekről, történetükről. Én ezzel kezdtem, aztán az első rész elején lévő leírásokkal. Aztán álltam neki a könyvnek. Könnyen érthető, jól összeszedett írás. A filmet láttam előtte pár évvel, nem tetszett. Most megnéztem újra a könyv olvasása után. Így még inkább nem tetszett. Nem tudom, miért jó az, hogy alapvető vagy épp tök lényegtelen dolgokat átírnak a filmben. Frodó szenvedése a filmben már-már halálba idegesített. A könyvben ez nem ilyen.
Harry Potter könnyed olvasmány, sok-sok ellentmondással, logikátlansággal. Én nagy HP rajongó voltam (vagyok?), de most hogy újraolvastam és újranéztem a filmeket is, úgy érzem, hogy nagyon gyenge lett, és egyre több hibát fedezek fel benne. A Gyűrűk uráról ezt nem tudom elmondani egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!