Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A koromhoz képest jól fogalmazom?

A koromhoz képest jól fogalmazom?

Figyelt kérdés

Tizenegy éves vagyok.

Az eső halkan kopogott a kővel kirakott úton. Egy vörös köpenyes nő lépkedett egy alacsony öregúrhoz.

- Rég láttalak, Distear - mondta mosolyogva a férfi.

- Úgy szintén, Makarov - hajtotta le kapucniját a Distear-nek nevezett nő.

- Nem szoktál bizalmas találkozót kérni. Mi történt? - kérdezte Makarov.

- Mester... Az orvosom szerint nincs sok időm. Épp ezért szeretnék egy szívességet kérni tőled.

- Értem - sóhajtotta szomorúan Makarov.- Mi az a szívesség?

- Megismerkedtem egy kislánnyal. Tanítványomnak fogadtam. Nemrég jöttem rá, hogy rettentő sok a mágikus ereje van! Jobban használja a Villám mágiát, mint én... - suttogta egy keserű mosollyal Distear. - Ha idősebb lesz, nagyon hasznos lenne a céh számára.

- Mire akarsz kilyukadni?

- Mint mondtam nincs sok időm, maximum pár hónap. A végrendeletem kész, de... Ha meghalnék, akkor az utolsó pontot neked kell teljesítened! Arra szeretnélek kérni, hogy csatlakoztasd a céhhez és vigyázz rá! - kérte a nő könnyes szemekkel.

- Rendben, megteszem - bólintott az öreg, és megölelte a Villám mágust.

- Örökké emlékezni fogok rád, Distear! - mormogta szipogva a mester.

- Öröm volt a céh tagja lenni!

Ezzel mind a két ember sarkon fordult és elment.

A Fairy Tail céhmestere alig tudta visszatartani a sírást. Ugyanígy volt ezzel az S osztályú mágus, Distear is.

11/L

2013. jún. 27. 22:27
 1/7 acelsziv ***** válasza:
53%
nos én még nem láttam fogalmazással bíbelődő kormot. Szóval jó :D
2013. jún. 27. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz, de vihetnél bele egy kis összekötő szöveget vagy leírást, hogy lássuk a helyszínt és a szereplőket. Ne csak tömény párbeszéd legyen.
2013. jún. 27. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, az sokkal színesebbé tenné.
2013. jún. 28. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen. Jó a helyesírásod, és a korodhoz képest jól is fogalmazol. Lehet, hogy csak én maradtam le valamiről, de biztos, hogy Fairy Tailt akartál írni, nem pedig Fairy Tale-t? Mert a Fairy Tail azt jelenti, hogy Tündérfarok... (Persze ha ezt akartad írni, minden oké, csak megjegyzem, hogy nekem ez fura.)
2013. jún. 28. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jól fogalmazol a korodhoz képest, és ez a sok gyakorlással majd még jobb lesz =)

Utolsónak: a Fairy Tail egy anime, amiben a központi szerepet egy Fairy Tail nevű "céh" játsza. Szóval helyesen írta =)

2013. jún. 28. 09:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt elfelejtettem odaírni, hogy egy fanfiction féleség lenne,a fandom pedig a Fairy Tail című anime...

2013. jún. 28. 11:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nos mivel tisztában vagyok azzal hogy a Fairy Tail egy manga/anime ( nem mellesleg a kedvencem) ezért, nekem nehezemre esik befogadni, mivel a Fairy Tailnek sokkal könnyebb viccesebb a nyelvezete, jól fogalmazol, de, azért meglátszik az hogy 11 éves vagy. Például ami nekem nagyon kiszúrta a szememet.: Fogalmazom, helyett fogalmazok-ot írtam volna, mert ez nyelvhelyesség szempontjából nem jó.

Aztán, csatlakoztasd a céhedhez, én máshogy fogalmaztam volna, de figyelembe véve azt hogy 11 éves vagy, elfogadható hiba.

Vannak még benne itt ott fogalmazás hibák, de ezeket leszámítva jó. :)

Remélem azért segített a véleményem. :)

2013. jún. 28. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!