J. K Rowling már az elején kitalálta, hogy mi lesz a Harry Potter vége? Egyáltalán tervezte, hogy ez egy könyvsorozat lesz?
Nem hiszem! Azt vettem észre, hogy egy csomó dolgot pl a játékból vett át! Igen, szerintem kipróbálta a HP PC-s változatát, hogy miért írom?
A HP1-ben voltak Doxik, de ezek a manók csak a könyv 5. részében voltak. Vagy amikor Harry Monstro bőrébe bújva kereste a Mardekár klubhelyiségét, akkor volt az a forgó szoba (nem is egyszer)... no, azt pl beleírta szintén a könyv 5. részébe. Szerintem a gyerekei is beleszólhattak (meg az olvasó közönség is), hogy mi lesz a végkifejlett, de azért bizonyos dolgokat megtartott, hogy eléggé drámai legyen.
PC játékból vette volna?! :D lol, na ne nevettes! :P
a kérdésre válaszolva pedig, biztos,h az elejétől kezdve tudta,h mi hogy fog történni,hiszen egy ilyen összetett, részletesen kidolgozott történetet,nem lehet úgy,h na jó sikeres volt pl a 3as rész akkor írok még egyet...
ha a filmeket nézted,és kb tudod mi a történet akkor láthattad,h egymásra épülnek,viszont mindenféleképp olvasd el,mert a könyvek nagyon jók,sokkal részletesebben érthetőbben le van írva minden.össze se lehet hasonlítani a filmekkel. az első 3 még okés,de a többit véleményem szerint nagyon elcseszték,egy csomó részt kihagytak,vagy kicsit elferdítettek...:S
Mind a 7 részét olvastam, nem is egyszer. Az elsőt legalább 50× már elolvastam, szerintem filmben és könyvben egyaránt a legjobbra sikeredett, habár a film 3 része és a könyv szintén ugyanarra a szintre kerül, legalábbis nálam (ez a második). Szerintem igen, lehetett vázlatai, de nem véletlen, hogy olyan sokáig tartott neki megírni. Kb másfél évente írt könyveket, és akinek ez a hobbija, az össze tud rittyenteni így. A doxikról egy szó nem esik a könyvben, csak az ötödik részben, ugyanez vonatkozik a venomos toxicusra, mely megharapta az ujját az RBF vizsgán. Mint írónő és mint anya mindenből kereshetett ihletet. Talán látta, hogy a gyerekei játszanak és megkérdezte, hogy ez pl mi? A gyerek meg elmondta.
"A Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Észak-Amerikában Harry Potter and the Sorcerer’s Stone címmel) 2001 novemberében jelent meg az Electronic Arts kiadásában."...
...a Főnix Rendje ezzel ellentétben 2003-ban jelent meg, vagyis volt rá 2 éve, hogy be építhesse. Mivel a játékgyártó a szerzőtől vette meg az egészet, szerintem simán megegyezhettek abban, hogy néhány dolgot felhasználhat belőle (mármint a játékból).
http://www.youtube.com/watch?v=qlSqu8DqV3I
4:04 nézd.
"A Harry Potter és a Titkok Kamrája egy 2002-ben készült kalandjáték. Az Electronic Arts adta ki és a Eurocom fejlesztette a PlayStationre, Xbox-ra és GameCube-ra készített változatot. Ezzel egy időben az Amaze Entertainment PC-re és Mac-re, illetve Game Boy Advance-re és Game Boy Color-ra fejlesztett egy változatot. PlayStationre is készült ilyen játék. Az Amerikai Egyesült Államokban ez volt az utolsó játék a Game Boy Color-on."
Remélem ennyi elég, hogy talán van alapja annak amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!