Miért nem adták ki a magyar könyvkiadók a Harry Potter
könyvsorozat 8. részét?
2012. márc. 15. 17:31
Csak hallottad hogy van 8. rész, vagy ténylegesen tudod a címét, hogy miről szól, stb?
2012. márc. 15. 17:37
Nem a filmről van szó? Abból készült 8 rész. A hetediket két részre osztották.
2012. márc. 15. 20:21
4/22 A kérdező kommentje:
Tényleg van! Most olvasom és Rowling írta! 1 év múlva folytatja a történetet ( Voldemort megöléséhez képest 1 év) és a címe : Harry Potter és a negyedik torony
El vagy tévedve! Ez egy nem hivatalos folytatás, egy Parselmouth Lion álnevű magyar csávó írta. Tessék:
Az eredeti, JK Rowling által írt hetedik rész, a Halál ereklyéi folytatása a Harry Potter és a Negyedik Torony című regény, amit két másik rész követ, reményeim szerint egy összefüggő trilógiát alkotva, melynek a "Nurmengard-trilógia" nevet adtam.
A NURMENGARD-TRILÓGIA
Ez a sorozat afféle 8., 9. és 10. részként folytatja a J.K. Rowling által abbahagyott történetet, teljesen új szállal, de a Halál ereklyéinek lényegét, szellemiségét életben tartva.
2012. márc. 15. 22:50
6/22 A kérdező kommentje:
értem! ettől függetlenül Rowling írta és Harry Potter életéről szól , szóval miért nem adta ki egyik kiadó sem?
7/22 A kérdező kommentje:
Jajj, bocsi félre olvastam a kommentedet, értem, hogy nem Rowling írta, de akkor mért az ő neve van a könyv "borítójára" írva?ennek mi értelme?
8/22 vilag válasza:
Végül is ha belegondolunk pl a Csillagok háborújánál is van 6 alap könyv és vagy 100 olyan amit különböző írok hordtak össze a hiányzó elemekből. (pl. Han solo mielőtt megjelenik a filmben, vagy a klónok háborúja részletes taglalása)
Lehet hogy a Hr-rel is megcsinálják.
2012. márc. 16. 18:57
Nem adhatnák ki, szerzői jog. Rowling nem adná el egy trilógia erejéig sem a világot, sem a karaktereket, márpedig minden jog nála van (ő a szerző). A Csillagok háborúja kicsit más tészta... meg a Terminátor (Halálosztó sorozat). Az egy ügyes magyar fogás, hogy még az "átkosban" írták, és egy szerzői jogi ellenőrzési kiskaput kihasználva gyakorlatilag jogdíj fizetése nélkül írtak "fanfiction"-öket (és adták ki). Ha ezt valaki ma próbálná, hülyére perelnék.
2012. márc. 17. 02:13
10/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez a negyedik torony című könyv elég pocsék és érződik a fogalmazáson, hogy nem Rowling írta! Viszont olvastam több helyen is, hogy folytatódik a történet! Remélem ez már igaz és hamarosan jön a folytatás!
Kapcsolódó kérdések: