A Harry Potter- ben milyen munkája lehet egy varászlónak/boszorkánynak?
Aurorról már biztos hallottál. Lehetsz nyomozó is akár, én ilyet is olvastam. A Mungóban orvos, esetleg bájitaltan mester, átokfejlesztő, bűbájokat is kitalálhatsz, sőt, most olvastam egy olyan ficet, amiben a szereplő manókat védelmez, terepre jár ki és elviszi a bántalmazott manókat, a gazdát pedig megbüntetik.
Felderítő, kém, varázslény-vadász. Ezen kívül munka még:
újságíró, színész, zenész, tanár, történész, eladó, ruhatervező, pálcatervező, szakács, cukrász, bár ezek ugye nem olyan érdekesek.
Lehet mindenféle termékek előállítója, üstkészítő fémbűvölő, teleszkópkészítő, ruhatervező, élelmiszerboltos, gazda, mágikus növények termesztője bizonyos növényre szakosodva (pl: boszorkányfű, és ezt eladja a patikának és a Szent Mungónak) tehát mindenféle beszállító. Vannak pl a varázslócsokikat gyártó manufaktúrák, tehát a Bogoly Berti Vállalat, akik többek között a mindenízű drazsét gyártja...
Szerintem van az Abszol úton pékség, húsbolt és zöldséges is (ez biztos, mivel pl a Malfoy család nem hinném, hogy a tescoba küldi a házimanóját bevásárolni) tehát itt mind-mind varázslók dolgoznak. Ebből következik hogy ezeknek valaki termeli az alapanyagot, a lisztet, stb. Ezek a gazdák pl házimanókat dolgoztatnak, vagy mágikus lényeket. Persze, unalmas munka, de nem mindenki akar sok RAVASZ-t szerezni, valaki ellébecol párral, majd beszáll a családi üzletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!