Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintettek ki Havas Jon...

Szerintettek ki Havas Jon anyja, és ha már itt tartunk az apja?

Figyelt kérdés

Szerintem tuti, hogy Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark. Az utalások erre mutatnak. Lyanna és Rhaegal történetében visszatérő elem a kék rózsa és Dany látomásában is egy kék rózsa nő ki a Falból.

Áhh jöjjön már a hatodik könyv!

2013. jún. 17. 21:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam végig a kommenteket, de szerintem Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen fia. Hogy miért?

1)Ned túl becsületes volt ahhoz,h fattyút nemzzen valakinek.

2)Miután a Targaryeneket megölték, a Királyi Testőrség 3 lovagja még mindig a (nemtom magyarra h lett fordítva) Tower of Joy-t védte, ahol Lyanna volt.

3)Ned ígéretet tett Lyannának a halála előtt, ami nem derült ki,h mi volt.

4)Ned sose beszélt az anyjáról.

Persze mindegyik ellen lehet szólni, de

1)-4)Ha mégis fattyút nemz, akkor miért nem beszél az anyjáról? 3 nőt említettek eddig, mint Jon anyját. Ha Ashara Dayne lenne az anyja, akk igaz h fattyú, de elég úri fattyú lenne. Ha a szoptatódajka vagy a halász lánya lenne az anyja, akkor csak egy tipikus fattyú, de akk nem lenne értelme nem beszélni az anyjáról.

2)Mert Rhaegar ezt adta parancsba. Igen, de miért? Gondolom, mert Lyanna terhes volt és megakarta védeni a születendő gyerekét mindenáron. Máskülönben a Királyi Testőrség 3 tagja miért maradt volna ott meghalni egy áruló testvére miatt?

3)Ennek nem lehet mit ellenvetni. Ha vmi egyszerű hétköznapi dolog lett volna, pl. fizesd be a csekket időben, mindig edd meg a másodikat is stb. akk az már kiderült volna. De így,h Ned eltitkolta Jon kilétét meg is mentette őt, mert mivel Targaryen vér van benne, Robert biztos végzett volna vele is.

2013. aug. 25. 17:23
 12/22 anonim ***** válasza:
Én sok esélyt làtok abban hogy Jon=R+J. És aki csak annyit tud ez ellen felhozni, hogy Jon megégett az első könyvben hàt annak annyit mondanék: eddig Daenerys az egyetlen Targaryen aki nem égett meg
2014. júl. 23. 08:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Dannynek kétszer legégett a haja.
2014. júl. 23. 09:29
 14/22 anonim ***** válasza:
*leégett
2014. júl. 23. 09:29
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen ez meg a màsik..hogy a sorozat azt hiteti el hogy ő tűzàlló, pedig anno a vérmàgia miatt nem égett el és ez maga Dany is sejti...meg oké hogy jobban bírja a tüzet, de Drogon lehelletétől neki ia felhólyagoaodik ha jól emlékszem a keze
2014. júl. 23. 23:47
 16/22 anonim válasza:
64%

A történet befejezéséhez nyilvánvalóan szükség van arra, hogy a három sárkány a hátán három targaryen lovassal legyőzze a másokat. A probléma ugyanakkor, hogy az ismert targaryenek képtelenek irányítani a sárkányaikat. No most a könyv során kik azok, akik bármilyen módon képesek különböző állatokat irányítani (tehát vargok)? A hét királyság lakóiból egyedül Brandon Stark (aki ugyebár nem az a mozgékony típus mostanában)és Havas Jon. Brandon teljesen tiszta származású, a szerepe szerintem akönyv végéig kódolt, ugyanakkor Havas Jon származása kérdés, akár lehet Targaryen is. Ha ez így volna lehetne ő a harmadik sárkány lovasa, aki vargként irányíthatná a sárkányokat.

Még egy gondolatom támadt Azor Ahaijal kapcsolatban: A kard. Én azt is el tudnám képzelni, hogy ez a bizonyos kard egy égő obszidián legyen (ami ugye fényes) és letudja győzni a másokat is.

2014. nov. 18. 20:11
 17/22 anonim ***** válasza:

A korábban élt Targaryenek, akik sárkánylovasok voltak, nem voltak vargok. A legelsők varázslatokkal vonták uralmuk alá a sárkányokat, most pedig Victarion megérkezett Meereenbe a valyriai sárkánykürttel, amivel valszeg meglehet szelídíteni a sárkányokat. És a következő 2 könyvben Dany tuti fogja tudni irányítani Drogont, mivel az 5. könyv végén is mikor Drogon leszállt mellé,akk egyszerűen odasétált és felült rá. Ha még lesz 2 sárkánylovas és beigazolódik a "sárkány 3 feje", akkor én kétlem,h Jon lenne az egyik. Mert egyrészt a legtöbb olvasó szerint ő a legesélyesebb az új Azor Ahainak és ha még sárkánylovas is lenne, az már sok. Másrészt sztem amire a sárkányok vagy legalábbis az egyik elér a Falhoz, az a történet nagyon vége felé lesz és akkorra már lesz lovasa a sárkánynak. Mivel eddig valyriai vérrel rendelkezők voltak sárkánylovasok (legalábbis az ismertek), ezért eléggé leszűkül a kör. Ott van pl. Ben Plumm a zsoldos, de nem hiszem,h ő sárkányra ülne :D Vagy Tyrion, aki esetében nagy a valószínűsége,h nem Tywin, hanem Aerys volt az apja. Vagy immár Westeroson "Aegon", és én személy szerint egy Dany-Tyrion-Aegon triót eltudnék képzelni sárkányháton.

Azt is kétlem,h egy lángoló obszidián lesz a Fényhozó, mivel az obszidiánt nagyon nehéz meggyújtani, mint ahogy elmondták ezt Samnek is Óvárosban, ott is csak az egyik legnagyobb mester volt rá képes, illetve valszeg Asshaiban világítanak velük, de arról meg nem sokat tudni. Illetve az Azor Ahai történet mindenhol máshogy ismert. Westeroson pl. ez nem Azor Ahai, hanem az utolsó hős története és teljesen máshogy mesélik mint Azor Ahaiét, vagy Yi Ti-ben Hyrkoon, aki története szintén eltérő, stb.

Brantől meg azt várom,h a Mások oldalán volt harcolni.

2014. nov. 18. 20:31
 18/22 anonim válasza:

Lyanna Stark: vöröses barna

Rhaegar Targaryen: nagyon, nagyon világos szőke

Havas Jon: Fekete

Ha ez tényleg egy család, fura a genetikájuk :)

2015. febr. 24. 20:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Lyanna haja sötét barna volt. Ahogyan Eddard utal is rá, Arya kiköpött mása a húgának, s neki, mint tudjuk sötét barna a haja. Még Catelyn szerint is Arya és Jon örökölte az igazi Stark külsőt, míg Robb, és a többi gyermekük inkább a Tully külső jegyeket hordozta. Eddard nyomozása kapcsán pedig azt is megtudtuk, hogy a "barna, mindig felülírta az aranyat", vagyis egy barna és egy arany hajú szülő közös gyereke mindig barna hajú lett.

Ez alól legjobb információink szerint, egyedül "Ifjú Griff" Aegon a kivétel, mivel Targaryen-arany, és Martell-barna hajú szülőktől az aranyat örökölte... és ami azt illeti éppen ez az egyik nyomós indok, hogy miért gondolja sok olvasó, hogy valójában csak egy szélhámos, aki csak Varys és Illiryo bábja a játékukban.

"eddig Daenerys az egyetlen Targaryen aki nem égett meg"

Dany, szerintem valamilyen különös spirituális kapcsolatba kerülhetett a sárkányokkal/ sárkánytojásokkal, és ez a mágia tette őt tűzállóvá. Mint ahogy, az összes sárkány-birtokos Targaryent is. Ha visszagondoltok, a sárkány lovas Targaryenek szintén tűzállóak voltak, egyedül Valyria pusztulásakor feltürő tűz, és láva fogott ki rajtuk. És azok a Targaryenek sem voltak már tűzállók, akik vagy nem rendelkeztek már sárkányokkal, vagy volt még nekik, de már nem voltak összhangban a lényekkel (így járt az is, aki futótüzet ivott, aztán meg égette a belét). :)

Szerintem, ha Dany nem lel rá a tojglikra, ugyanúgy sebezné a tűn, mint a többi embert. Ezért nem is lehet párhuzamot vonni Jonal (vagy Tyrionnal), mert nem sok közük volt a sárkányokhoz. :)

2015. febr. 24. 22:19
 20/22 anonim ***** válasza:

Dany nem tűzálló, és az elődei sem voltak azok. Ez hülyeség.

Danynek kétszer leégett a haja és egyszer felhólyagosodott a bőre a tűz miatt. Szal nem tűzálló, csak jobban bírja, mint mások.

2015. febr. 24. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!