Tudnátok jó ifjúsági-fantasy könyvet ajánlani?
Éhezők viadala! Bártan ajánlom..:)
15/L
Darren Shan: Vámpír könyvek
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
C. S. Lewis: Narnia Krónikái
Michael Ende: A Végtelen Történet
Jeanne DuPrau: Szikraváros
ezekben hangsúlyosabb a szerelmi szál, de ha fiú vagy, a Kendare Blake-könyvek akkor is tetszhetnek!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna; Rémálmok lánya
Kerstin Gier: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld
Neil Gaiman: Csillagpor
Darren Shan bármelyik könyve, kivéve a Várost, amely szintén zseniális, de nem a te korosztályodnak való.
A Vámpír könyvek egyértelműen a te korosztályodnak szólnak, és nagyon jók. Én A Vézna hóhért is imádom, elvileg az is ifjúsági, bár azért egy fokkal keményebb. Van még a Démonvilág és a Kojaszan, utóbbi inkább gyerekkönyv (de azért jó), előbbi sem rossz, de ne ezzel kezdd, mert a többi könyve sokkal jobb.
Rick Riordan:
A villámtolvaj (Percy Jackson és az Olimposziak 1.)
Mats Strandberg · Sara B. Elfgren:
A kör (Engelsfors-trilógia 1.)
Neil Gaiman:
Csillagpor
Kendare Blake:
Vérbe öltözött Anna (Anna 1.)
Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk
Scott Westerfeld: Különlegesek
George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat.( nem ifjúsági, de én is 14 vagyok, és imádom.Már az 5.résznél tartok :)
igen, a Darres Shan könyveket én is nagyon ajánlom! Szerintem a Démonos könyvei is nagyon jók, én is a te korodban olvastam őket. Elég gyomorforgató helyenként, és kicsit brutális is néhol, a Vámpíros sorozata inkább az, ami úgy az "ember szívéhez nő".
olvass Alkonyatot, tudom, sokan fújolják, de pont az ilyen fiatal tiniknek szerintem még élvezhető, az az a korosztály, amelyik még nem fikázza. (tisztelet a kivételnek, sokan szeretik, és ezzel nem akarok megsérteni senkit, hiszen én is olvastam és én is kedvelem a sorozatot!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!