Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok jó ifjúsági-fantasy...

Tudnátok jó ifjúsági-fantasy könyvet ajánlani?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és olyasmi könyvet keresnék,mint a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.Ilyen izgalmas, akár varázslatos, mesebeli. Csak valami tényleg jó és érdekes kellene!

2013. jún. 3. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Éhezők viadala! Bártan ajánlom..:)

15/L

2013. jún. 3. 21:51
 2/9 cathilina ***** válasza:
Gaiman bármelyik könyve.
2013. jún. 3. 22:24
 3/9 anonim válasza:
Harry Potter? Gyűrűk ura? 14 vok és mind a kettőt 2X olvastam el mert nem tudtam letenni :)
2013. jún. 4. 07:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Darren Shan: Vámpír könyvek

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

C. S. Lewis: Narnia Krónikái

Michael Ende: A Végtelen Történet

Jeanne DuPrau: Szikraváros

ezekben hangsúlyosabb a szerelmi szál, de ha fiú vagy, a Kendare Blake-könyvek akkor is tetszhetnek!

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna; Rémálmok lánya

Kerstin Gier: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld

Neil Gaiman: Csillagpor

2013. jún. 4. 08:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Darren Shan bármelyik könyve, kivéve a Várost, amely szintén zseniális, de nem a te korosztályodnak való.

A Vámpír könyvek egyértelműen a te korosztályodnak szólnak, és nagyon jók. Én A Vézna hóhért is imádom, elvileg az is ifjúsági, bár azért egy fokkal keményebb. Van még a Démonvilág és a Kojaszan, utóbbi inkább gyerekkönyv (de azért jó), előbbi sem rossz, de ne ezzel kezdd, mert a többi könyve sokkal jobb.

2013. jún. 4. 09:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Rick Riordan:

A villámtolvaj (Percy Jackson és az Olimposziak 1.)

Mats Strandberg · Sara B. Elfgren:

A kör (Engelsfors-trilógia 1.)

Neil Gaiman:

Csillagpor

Kendare Blake:

Vérbe öltözött Anna (Anna 1.)

Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk

Scott Westerfeld: Különlegesek

George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat.( nem ifjúsági, de én is 14 vagyok, és imádom.Már az 5.résznél tartok :)

2013. jún. 4. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:

igen, a Darres Shan könyveket én is nagyon ajánlom! Szerintem a Démonos könyvei is nagyon jók, én is a te korodban olvastam őket. Elég gyomorforgató helyenként, és kicsit brutális is néhol, a Vámpíros sorozata inkább az, ami úgy az "ember szívéhez nő".

olvass Alkonyatot, tudom, sokan fújolják, de pont az ilyen fiatal tiniknek szerintem még élvezhető, az az a korosztály, amelyik még nem fikázza. (tisztelet a kivételnek, sokan szeretik, és ezzel nem akarok megsérteni senkit, hiszen én is olvastam és én is kedvelem a sorozatot!)

2013. jún. 4. 19:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :)
2013. jún. 5. 20:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Eragon, maximum ride
2013. aug. 30. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!