Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyan könyv, ami a gettóba...

Van olyan könyv, ami a gettóban (nyomortelepen) játszódik? Ha igen, akkor mi a címe?

Figyelt kérdés

2013. máj. 12. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Tódor János: Aluljárók népe

Igaz történetek korunk Magyarországáról, egy újságíró tollából, elgondolkodtató, megrázó és egyben szórakoztató módon tálalva.

2013. máj. 12. 18:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Esetleg, megmondanád, hogy hány éveseknek való ez a könyv?

Még várok más válaszokat is :)

2013. máj. 12. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Hubert Selby: Utolsó letérő Brooklyn felé (Rekviem egy álomért írója)

Ha nem is feltétlen gettó áll a könyv középpontjában, témája az amerikai társadalom lecsúszott rétege. Mivel a regényben rengeteg káromkodás, gusztustalan, embertelen szex, homoszexualitás, prostitúció, transzszexualitás előkerül nem javaslom 18 alatt.

2013. máj. 12. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Az Aluljárók népe egy novelláskötet. Ha elég érett vagy, 15-16 éves kortól ajánlom (elsősorban felnőtteknek szól, de egy érettebb kamasz már elolvashatja). Nem az összes benne szereplő novella játszódik nyomortelepen, de ahogy a címe is mutatja, mindegyik nagyon rossz helyzetben élő emberekről szól (pl. hajléktalanok stb.), akik nyomorognak.

Közben eszembe jutott még egy: Tábori Zoltán: Magdolna negyed. Budapest VIII. kerületének legrosszabb részét mutatja be, valóban élő emberek igaz történetein keresztül.

2013. máj. 13. 07:22
 5/7 anonim ***** válasza:
George Orwell: A wignon-i móló (ez egy irodalmi szociográfia)
2013. máj. 13. 14:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

(még jöhetnek) :)

2013. máj. 13. 14:25
 7/7 anonim válasza:
Andy Mulligan - Trash magyar nyelvű, ne ijedj meg. Viszonylag gettóban játszódik.Én 13 évesen olvastam először, már meg tudtam érteni miről szól (lehet csak a koromnál érettebb gondolkodásmódom miatt, és mert sok dolgot átéltem már), és nagyon tetszett. Javasolnám még a Markus Zusak -Könyvtolvaj című példányát. Ezt is 12-13 évesen olvastam (bár nem ennek a korosztálynak való, ezt is megértettem) teljesen átérezhető. (Mostanában, hogy tanultam az akkori időkről újra elolvastam, és megint kiváltotta azt a hatást hogy átértékeljem az életemet :)
2013. máj. 20. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!