Érdekelne titeket egy ilyen könyv? Kritikákat kérek.
Egy olyan vérfarkasról szól aki 2 barátjával "menekül" a nagybátyja elöl. Az egyik városban azonban lebuknak egy ember srácnál, aki látja őket farkasként. A srác összebarátkozik velük, és segít elbújni nekik a nagybátytól.
De az egyszer csak itt terem és megtámadja őket. Milyen?
Helo!
A fenti szöveg nem eleg arra, hogy kriitkat lehessen mondani. Söt, voltakepp szitne semmire se eleg. Törtenet nincs, csak a cselekmenyböl tudunk meg par apro dolgot, de azok se elegek semmire.
Ird meg legalabb 6-800 karakterben, hogy mi lenne a törtenet, mert igy semmi ertelme, ugyanis a fenti par mondat erdektelen, semmire nem jo kis kaparas, ami raadasul azt feltetelezi, hogy az elmult par oraban lett egy gondolatod es melle az is, hogy "Felteszem gyakorikerdesekre es kiirom, hogy ilyen könyvet akarok, holott nincs mas gondolatom, cask hogy a szereplö verfarkas es menekül a rokona elöl". Es ennyi.
Ahhoz nagyon jól kell írnod, hogy ennyiből kihozz egy könyvet.
Én személy szerint már kiütést kapok a vérfarkastól, nem tudom, van-e még, akit érdekel. Biztos van, de ezekből már annyi készült, hogy gátat lehet velük rekeszteni.
Remélem, ennél több fordulatot tartogatsz, minthogy "ott terem és megtámadja őket".
A vérfarkas szó felkeltette az érdeklődésemet. Egészen addig míg el nem olvastam az utolsó mondatot a történetről.
A vérfarkassal és haverjaival nincsen semmi baj, az őt kergető rokonnal sincsen aki meg akarja őt ölni. De minek állnak meg egy városban, hogy összehaverkodjanak egy emberrel és utána meg a nagybácsi betoppanjon és rájuk támadjon? Az lenne a természetes, hogyha valakik menekülnek valaki elől akkor nem állnak meg hanem mennek tovább.
Úgyhogy értelmetlen. Plusz ebből a négy mondatból nem lehet eldönteni, hogy milyen jó-e ez az ötlet. Fejtsed ki, de először is gondolt át az egészet mert ez így nem jó.
Nem az Alkonyatos, és nem a már 'megszokott' vérfarkas sztoriról van szó, nyugodjatok meg. És nem nem pár órája, hetek óta a fejemben van a gondolat. Bemásolom az 1. fejezet nagyon elejét:
1.Megérkeztem. Éppen hajnalodott, így nem volt feltűnő egy gimnazista forma srác az utcán. Új város. Újabb színjáték. Kiváncsi vagyok mikor jönnek meg. Lementem a főútról és betértem egy non stop kávézóba. Éjjel-nappal a toppon. Leültem az ajtóhoz legközelebbi asztalhoz. Megszokás hatalma. Egy pincérnő jött hogy felvegye a rendelést:
- Mit hozhatok, uram?
- Egy kávét kérek. – közöltem. Még hogy én uram? Mennyinek néz 30-nak? – Feketén.
- Máris. – közben elég sandán nézett rám, úgyhogy azonnal átmentem vérfarkasba. A csaj nem volt az. Ellenőriztem. Ekkor megcsendült a csengő az ajtó felett. Háta se kellett néznem tudtam hogy ők azok.
- Zenor, Denor. Milyen volt az utatok? Olyan mint az enyém? Gondolom igen. – köszöntöttem őket. Már megszokták, gondolom.
- Zero. MIT MŰVELTÉL!?!?!? – üvöltött az arcomba Denor.
- ELMENNI, MIKOR DEVES ÜLDÖZ!?!?!? – jött a fekete leves másik része Zenortól.
- Maradjatok már csendben. Itt még a falnak is füle van. Azt akarjátok, hogy máris megtudja hogy itt vagyok? Bárki lehet vérfarkas, vagy emberkém! És miért megint úgy néztek ki mint két tojás? Legyetek két TÖK MÁS kinézetű ember. – toltam le őket én is. Ez így volt fer.
- Nyugi, Zero. Túl sokat aggodalmaskodsz. – intett le Denor.
- Bagoly mondja verébnek… Mindegy. Megyek lakást nézni. Jöttök velem, vagy hagytok egy kis magánéletet? – kérdeztem enyhe gúnnyal a hangomban, hátha megértik. Nem tették. Naná hogy nem. Jöttek velem.
Kiváncsi - kíváncsi
vagyok VESSZŐ mikor jönnek meg.
Lementem a főútról és betértem egy non stop kávézóba. - non-stop
Éjjel-nappal a toppon. - topon
Leültem az ajtóhoz legközelebbi asztalhoz. - az ajtóhoz legközelebb eső asztalhoz
Megszokás hatalma. - A szokás hatalma.
Egy pincérnő jött VESSZŐ hogy felvegye a rendelést
Még hogy én uram? - Még hogy én "uram"?
Mennyinek néz VESSZŐ 30-nak? - irodalmi szövegben betűvel írjuk a számokat
– Feketén. - Feketét. Ha feketén kéred a kávét, az azt jelenti, illegálisan kéred, nem kérsz számlát.
Eddig egyetlenegy mondatod volt hibátlan mindössze. Ezt még gyakorolni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!