Éhezők viadala vagy A Burok?
A burok nagyon jó könyv, jól tetted, hogy megrendelted, nem fogod tudni letenni :)
Az éhezők viadala átlagos, de azt is egy szuszra kell elolvasni, mert nagyon izgalmas. Először nekem is nagyon tetszett az alapötlet miatt (körzetek, élet-halál harc stb.), de aztán véletlenül rátaláltam a Battle royale című könyvre aminek a leírása nagyon hasonlított az éhezők viadalához. Így elolvastam azt is és sokkal jobban tetszett, ráadásul korábban íródott, tehát nagyon valószínű, hogy erről koppintotta suzanne collins :( Szóval inkább a Battle royale-t ajánlom, abban is van szerelem, de nem olyan világmegváltó a vége.
Szia!
Én is azt tudnám mondani, hogy olvasd el mindkettőt, veszíteni valód nincs. Mindkettő nagyon jó. :) Személy szerint A burkot jobban szeretem, de ez csak a szubjektív véleményem. :)
Szerintem csináld azt, hogy olvasd el őket egyszer most, hogy képben legyél a dolgokkal, a cselekménnyel, aztán pár év múlva vedd elő újra a könyveket, és olvasd el még egyszer. Ha idősebb leszel, jobban megérted a mögöttes tartalmat is. :)
Egyébként a Bottle Royal-t a HG-hez viszonytani kb. annyira lehet, mint a Twilightot A burokhoz: abszolút értelmetlen, mivel nem egy kategória. Teljesen más az üzenete.
És ha szereted az ilyen disztópikus történeteket, ajánlanám figyelmedbe az Eleven testeket (Isaac Marion) és a Legendát (Marie Lu) is. Az Eleven testek humoros, és helyet kap a romantika is, de ott van benne a kőkemény társadalomkritika. A Legenda néhány vonásában elenyésző mértékben hasonlít az Éhezők Viadalára, de nem nevezném vérlázító lopásnak, megvan a maga eredetisége. :)
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!