Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Éhezők viadala vagy A Burok?

Éhezők viadala vagy A Burok?

Figyelt kérdés
A filmet mindkettőből láttam, és bár én nem nagyon szoktam a könyv olvasása előbb a filmet nézni, ez most így jött ki. Mindkettő nagyon tetszett, de mindenképp elszeretném olvasni az egyiket közülük! Azt tudom, hogy az É-V 3 részes, a Burok viszont 1. Szóval ti melyiket ajánlanátok egy 13 éves lánynak, melyiket olvassam inkább el?:)

2013. máj. 5. 18:45
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%

A burok nagyon jó könyv, jól tetted, hogy megrendelted, nem fogod tudni letenni :)

Az éhezők viadala átlagos, de azt is egy szuszra kell elolvasni, mert nagyon izgalmas. Először nekem is nagyon tetszett az alapötlet miatt (körzetek, élet-halál harc stb.), de aztán véletlenül rátaláltam a Battle royale című könyvre aminek a leírása nagyon hasonlított az éhezők viadalához. Így elolvastam azt is és sokkal jobban tetszett, ráadásul korábban íródott, tehát nagyon valószínű, hogy erről koppintotta suzanne collins :( Szóval inkább a Battle royale-t ajánlom, abban is van szerelem, de nem olyan világmegváltó a vége.

2013. máj. 6. 23:16
 12/22 A kérdező kommentje:
Hmm, hallottam már róla, de nem ismertem! :) Majd csekkolom azt is ;) Köszi :)
2013. máj. 7. 14:49
 13/22 A kérdező kommentje:
Huh, emberek, pár napja már meg van, és eszméletlen jó!! *_* Már több, mint a felénél tartok, egyszerűen lehetetlen letenni! :)
2013. máj. 11. 16:34
 14/22 anonim válasza:

Szia!

Én is azt tudnám mondani, hogy olvasd el mindkettőt, veszíteni valód nincs. Mindkettő nagyon jó. :) Személy szerint A burkot jobban szeretem, de ez csak a szubjektív véleményem. :)

Szerintem csináld azt, hogy olvasd el őket egyszer most, hogy képben legyél a dolgokkal, a cselekménnyel, aztán pár év múlva vedd elő újra a könyveket, és olvasd el még egyszer. Ha idősebb leszel, jobban megérted a mögöttes tartalmat is. :)

Egyébként a Bottle Royal-t a HG-hez viszonytani kb. annyira lehet, mint a Twilightot A burokhoz: abszolút értelmetlen, mivel nem egy kategória. Teljesen más az üzenete.

És ha szereted az ilyen disztópikus történeteket, ajánlanám figyelmedbe az Eleven testeket (Isaac Marion) és a Legendát (Marie Lu) is. Az Eleven testek humoros, és helyet kap a romantika is, de ott van benne a kőkemény társadalomkritika. A Legenda néhány vonásában elenyésző mértékben hasonlít az Éhezők Viadalára, de nem nevezném vérlázító lopásnak, megvan a maga eredetisége. :)

23/L

2013. máj. 13. 14:43
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsot, lehet, hogy ezeket is lecsekkolom! :))
2013. máj. 13. 14:53
 16/22 Heily válasza:
Abszolút a Burokra szavazok :) milliószor jobb, mint a twilight volt ;)
2013. máj. 15. 11:12
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Már ki is olvastam, eszméletlenül tetszett!!!!! Találtam még egy tetszetős könyvet: David Mitchell - Felhőatlasz. :) Lehet hogy a HG mellett ezt is elolvasom! :DD
2013. máj. 15. 12:54
 18/22 anonim ***** válasza:
Én mindkettőt olvastam és ez a kettő a kedvenc könyvem úgyhogy feltétlenül olvasd el minkettőt
2013. máj. 19. 18:03
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszi, már ki is olvastam az Éhezők Viadala 1. részét! :DDDDDD Már nekikezdtem a másodiknak, de nincs sok időm olvasni mert a nyelvvizsgára készülök. :c :))
2013. máj. 19. 19:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes mindkettőt elolvasni!:) A burok százszor jobb könyvben, mint filmben. Hogy őszinte legyek, nekem a film iszonyat unalmas volt... De a könyv nagyon tetszett.:) Nem tudtam lerakni. Én 14 vagyok és nem rég olvastam el, tehát az tetszeni fog. Az Éhezők Viadala és nagyon jó, bár az teljesen olyan, mint a film. Nem sok mindent hagytak ki a könyvből. Meg nem tudom, hogy a sok gyilkolászós jelenetet, hogy bírnád.:D
2013. jún. 27. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!