Ajánlanátok jó sci-fi vagy fantasy könyveket?
Sci-fi: Arthuc C Clark könyvek
Fantasy: A song of ice and fire sorozat (Game of Thrones könyvek)
De annyi ilyen létezik, hogy oldalakon keresztül lehetne sorolni a címeket.
Asimov regényei, történetei
Frank Herbert Dűne sorozata és más regényei
Harry Harrison Éden trilógiája
Philip K. Dick regények (Ubik, Az ember a fellegvárban, Istenek inváziója)
Joe Abercrombier: Első Törvény trilógia
Anne Rice Vámpírkrónikái és más regények
moly.hu oldalon nézz körbe, rengeteg vélemény és ajánlás
Darren Shan: a vézna hóhér
Darren Shan vámpíros sorozata
(sötétek és tanulságosak)
Terry Pratchett könyvei, pl. A mágia színe - humoros fantasy
Hány éves vagy amúgy?
Hannu Rajanemi: Kvantumtolvaj (my favorit forever)
Pat Walsh: Crowfield átka
Catherien Fisher: Incarceron
Dmitry Glukhovsky: Metro 2033
Neil Gaiman: A temető könyve, Csillagpor, Sosehol
Catherin M. Valentine: A lány, aki körbehajózta tündérföldet, Marija Morevna és a halhatatlan
Pintér Bence-Pintér Máté: A szivarhajó utolsó útja
Izing Róbert: Támadás az űrből! a nagy Budapesti ufóinvázió
És Brandon Saunders : Ködszerzet könyvsorozat, Elantris
Szia!
Számomra a sci-fi nagy alakjai Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Frank Herbert. Amiket nagyon szeretek, és szerintem "kezdőknek" is élvezhető:
*Asimov: Én, a robot (9 novellából álló novelláskötet)
*Asimov: Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány (Alapítvány-trilógia)
*Orson Scott Card: Végjáték (Ender's Game)
*Arthur C. Clarke: 2001 Űrodüsszeia (van belőle film is, szigorúan csak a könyv után nézd meg!)
*Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával (ez mondjuk kockázatos, van, akinek nagyon nem tetszik)
*Frank Herbert: Dűne (elég sok filozófia van benne, kicsit néhol nehéz olvasmány)
*Larry Niven: Gyűrűvilág, illetve, ha tudsz angolul olvasni, akkor a Neutron Star c. novelláskötet (ő a legkönnyedebb a felsoroltak közül)
Asimov amúgy a könyvei nagy részét összedolgozta egy hatalmas, "Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzum" c. történetfolyammá, ami szintén nagyon jó, de a két alappillér (amiket korábban írtam) szerintem kiemelkedik közülük. Ha rákapsz az ízére, nagyon ajánlom a Szukits kiadó gondozásában megjelent Encyclopedia Galactica sorozatot, 5 hatalmas tégla, de benne van az egész ciklus. :) Ha jobb szeretsz kisebb könyveket olvasni külön, akkor is vedd meg az első kötetet, mert nagyon sok olyan novellát tartalmaz, ami gyakorlatilag nem elérhető máshol. (Kivéve a "Robottörténetek" c. novelláskötetet, de azt aranyáron mérik, és abban sincs benne minden.)
Egyik felsorolt mű sem mai csirke, de nekem ez a klasszikus éra jobban bejön, mint a manapság megjelenő művek java. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!