Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Trónok harcában Daenerys...

Bette1996 kérdése:

A Trónok harcában Daenerys milyen jóslatot kap? Visszakeresném a könyvben de fogalmam sincs merre találom. :S

Figyelt kérdés
Aki tudja esetleg leírná az oldalt ahol a jóslatot elmondják?

2013. ápr. 14. 19:17
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
45%

Arra nem emlékszem :) de szoktam rajta én is gondolkodni: a Baratheon családból lehet Tommennek, mert bár fattyú, hivatalosan Robert fia. Aztán Viharos Edricnek, aki a legidősebb saját gyereke Robertnek, csakhogy ő meg házasságon kívüli :)

Aztán ott van Stannis, jelenleg az ő trónigénye a legerősebb, bár neki meg nincs fiú örököse.

A Targaryenek közül ugye Danynek, mert ő az utolsó király utolsó élő gyerek, aztán ott van Rhaegar fia, tulajdonképpen ő Dany után jön, hiszen ő csak a trónörökös gyereke, Dany meg a királyé (viszont ő fiú).

Én ennyire jutottam :D

Meg persze karddal bárki megszerezheti :D

2013. ápr. 24. 18:40
 22/45 KoDan ***** válasza:

"De 2 tutira van: Dany és Aemon mester a Falon. (ill. Aemon már nincs)"

3 van mert Aegon

2013. máj. 6. 11:11
 23/45 KoDan ***** válasza:
Egyépként én még valami arany paripára is emlékszem amin khal Drogo lovagolt
2013. máj. 6. 11:16
 24/45 KoDan ***** válasza:

A halhatatlanok jóslata

Három tüzet kell gyujtenod egyet az életnek egyet a halálnak egyet aszerelemnek

Három lovon kell vágtatnod egyen ágyba egyen rettegésbe egyen szerelembe

Sárkányok anyja halál leánya

Sárkányok anyja hazugságok gyilkosa

Sárkányok anyja tűz menyasszonya(Kir Csat 685. o.)

De ott még történt egy két furcsa dolog

meg még ugye Miri Maaz Duur(vagy hogy hívják)

megátkozta hogy soha ne legyen gyereke

2013. máj. 6. 11:26
 25/45 KoDan ***** válasza:
boccs a hrlyesírási hibákért
2013. máj. 6. 11:27
 26/45 KoDan ***** válasza:

idézet:

"A Targaryenek közül ugye Danynek, mert ő az utolsó király utolsó élő gyerek, aztán ott van Rhaegar fia, tulajdonképpen ő Dany után jön, hiszen ő csak a trónörökös gyereke, Dany meg a királyé (viszont ő fiú). "

komment:

A trónörökös gyermeke a halott uralkodó gyermeke előtt következik az örökösödési rangsorban

2013. máj. 6. 11:31
 27/45 anonim ***** válasza:
Nem tudom, szerintem előbb a király gyerekei vannak soron, de aztán ki tudja. Martin erre sosem tért ki, vagy legalábbis én nem emlékszem.
2013. máj. 7. 14:28
 28/45 A kérdező kommentje:

Rhaegar fia,ha él akkor hamarabb van a trónöröklésen mint Daenerys mert volt egy olyan polgár háború amit a "Sárkányok Tánc"-ának hívnak , I Viserys gyermekei között robbant ki.Első feleségétől volt 2 fia és egy lánya , de a fiuk meghaltak és csak Rhaenyra a lánya maradt életben , és kiskorától kezdve elkezdte felkészíteni az uralkodásra: bevonta az államügyekkel kapcsolatos beszélgetésekbe, vitákba, és megengedte, hogy részt vegyen a Tanácsokon.

Viszont miután a felesége meghalt Rhaenyra anya újra nősült és született az új feleségétől három fiút és egy lányt szült neki. A legidősebb fiút Aegonnak hívták de ettől függetlenül Rhaenyra maradt a trónörökös, s ezt Viserys megerősítette a végrendeletében. Viserys halála után még is Aegont koronázták meg , pedig Viserys még a Királyi Testőrség parancsnokát is , a leghűségesebb emberét is feleskette az ügy érdekében.Egy évig tartó polgárháború vette kezdetét és a Targaryen-ház ketté szakadt mert ki Aegont, ki pedig Rhaenyra-t támogatta , mondva hogy Aegont nem törvényese koronázták meg. Ennek okán Westeros is ketté szakadt, a Királyi Testőrség is ketté szakadt.Több kisebb leszármazottja a Targaryen-háznak meghalt, s rengeteg sárkány elpusztult a háborúban.

A háború végén Rhaenyrát árulónak kiáltották ki, s II. Aegon került trónra és megparancsolta sárkányának , hogy falja fel Rhaenyrát , a saját gyermeke láttára.Rhaenyra fiát is Aegonnak hívták, és miután II.Aegon pár évvel később meghalt , ő került trónra III.Aegon néven.

A Sárkányok Tánca óta nagyon komolyan veszik Westerosban az öröklődési sort, melyben a női örökösek leghátulra, a törvénytelen gyerekek után kerültek.

Tehát Daenerys csak a második lehet maximum, sőt még Ameon mester is előbb lenne ha levenné a láncot.

2013. máj. 7. 14:37
 29/45 KoDan ***** válasza:

"Martin erre sosem tért ki, vagy legalábbis én nem emlékszem."

Kitért mégpedig amikor arról van szó hogy ki lesz az átkelő új ura.

(Varjak Lakomája)

2013. máj. 7. 16:27
 30/45 anonim ***** válasza:

Igazad van, pont most olvasom újra a második kötetet és a Deresben lévő egyik Frey mondja, hogy az örökös gyerekei örökölnek! Erre nem emlékeztem, bár tény hogy annyira nem volt jelentős hogy elsőre megmaradjon :)

De van egy olyan érzésem, hogy mire elérünk a trónfoglaláshoz, senkit nem fog érdekelni hogy az kit is illet meg...

Spoiler?

Aemon mester szegény már nem örököl semmit :)

2013. máj. 8. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!