Szerintetek képes lennék kiolvasni?
Szia! A válasz magától érthetődik: igen, ki tudod olvasni.
Én még nem voltam 14 amikor elkezdtem a GyU trilógiát, és bevallom az első pár fejezet annyira nem tetszett, de aztán felpörögtek az események. Egy jó tanács: Eleinte, amikor szembetalálkoztam pár tünde nyelvű helyiség vagy földrajzi névvel, úgy voltam vele, nem nézek utána hogy pontosan mi az, biztos nem lényeges, így is érteni fogom. NE kövesd a példámat. Valljuk be Tolkien nyelvezete nem tartozik az egyszerűbbek közé, de ha már elkezdted, akkor vedd a fáradtságot és nézz utána a neveknek. Ha tudsz szerezz térképet hozzá, és kövesd az útvonalat.Volt olyan földrajzi név aminek 3x kellet utánajárnom hogy hol van, de most már álmomban is tudom hogy hol van az Emyn Muil.
Én speciel a tünde nyelvű helyiségnevek tanulmányozását szeretem a legjobban. Szerintem mindenképpen a Hobbittal kezdd, abból rájössz tényleg tetszik e a téma és az egyszerűbb olvasmány mint a többi könyv. A szilmarilokat is olvastam, szerintem fenomenálisan jó volt, bár jegyzeteket kellett készítenem hozzá, hogy mindent megjegyezzek. (igen hardcore os gyűrűk ura rajongó vagyok.) remélem segítettem.
(8-as vagyok)
Én félpercenként lapoztam előre a térképhez, amint megláttam egy helységnevet :D Már az egész térképet kívülről fújom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!