Ki a kedvenc szereplőtök Darren Shan könyveiből? (akármelyikből) És melyik a kedvenc Darren Shan könyvetek?
Nekem a Város trilógiából Capac Raimi. Szeretem, ha egy karakter jellemfejlődésen megy keresztül, és a könyv során figyelemmel kísérhetjük, ahogy bölcsebbé válik, és ő pont ilyen. Azért is kedvelem őt, mert pitiáner gengszterként indul, de ahogy szembesül az igazi gonosszal, inkább a pozitív oldala kerekedik felül. Meg ahogy a múltja után kutatott, azt is nagyon bírtam.
Al Jeeryt is szeretem, ő inkább olyan erős (jellemileg is) és higgadt karakter.
A vámpíros sorozatból Steve volt a kedvencem, nem mintha az lenne a perverzióm, hogy a negatív hősnek szurkolok, hanem azért, mert intelligens, ravasz, és ugyebár (spoiler következik) mint kiderül, nem is ő a főgonosz, inkább csak egy áldozat, aki követte a számára kijelölt utat és hozott pár hibás döntést.
Az, gondolom, inkább csak költői kérdés, hogy A vézna hóhérból ki a kedvencem. Egyébként a végére már Dzsebelt is megkedveltem, de ő ugyebár Tel Heszaninak köszönhette a jellemfejlődését, így az érdem nem az övé...
A kedvenc könyveim DS-től ezek:
1. Város-trilógia (főleg az első)
2. A vézna hóhér és a vámpír könyvek (kb. holtversenyben)
A démonos nem annyira jött be. A Kojaszan jó, csak nem annyira az esetem.
És ti? Indoklást is kérek, és elsősorban a felnőtt DS rajongók véleményének örülnék, de mindenki válaszát várom.
Nekem a Demonata sorozat a kedvencem, azon belül Bec és Beranabus karaktere egyelőre (még a negyedik résznél járok)
A Vámpír könyvekből Larten Crepsley és Darren a kedvenceim :)
Én egyenlőre csak a vámpírkönyveket olvastam, de nekem nagyon tetszik!
A kedvenc szereplőm Kurda Smahlt volt, addig amíg áruló nem lett. Benne a békés természete és az, hogy agyafúrt volt, talán az fogott meg. Aztán időközben megkedveltem Vanchát és Stevet is. Vanchát azért, mert egy őrült, és rengeteget mosolyogtam rajta, ugyanakkor megfontolt és komoly is tud lenni. Steve pedig pont azért, amiért a kérdezőnek. Bár volt egy két húzása ami kiverte nálam a biztosítékot.
Én a vámpír könyveket olvastam, imádtam, nem egy karakter kedveltem. A kedvenc-listám első helyén Kurda Smahlt:
Amikor először tűnt fel a könyvben, egyből szimpatikusnak találtam. Ő amolyan különc, nincs bivalyereje, nem is olyan tipikus vámpír. Viszont derűs, vidám, az őszinteség híve, agyafúrt. Tojik arra ki mit gondol, ő eléri a céljait, és ha kell felrúg minden szabályt, hogy megmentse a számára fontosakat. Magamra ismertem benne. Azt vallja, hogy nem kell háború, haladni kell a korral. Sok mondatát mintha én mondtam volna, azonosulni tudtam vele. Mondanom sem kell, majdnem szívrohamot kaptam amikor Gavnert leszúrta.
Kedvenc könyvem így nincs, de ezt az egész vámpírsorozatot úgy szerettem ahogy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!