Legjobb Rejtő Jenő könyv amit olvastál?
Piszkos Fred, a Kapitány. Fülig Jimmy a kedvenc Rejtő-karakterem, kár, hogy nem sok könyvében szerepel. Azok a kedvenceim (többnyire), amelyekben van Fülig Jimmy. Ezek közül a Piszkos Fred, a Kapitány az első, eredeti és egyben a legjobb. A későbbi Fülig jimmys kötetek közül nekem A megkerült cirkáló tetszett a legjobban.
Az ellopott futár. Ez egy kevésbé ismert és kevésbé népszerű könyve, egy kissé rendhagyó is. Bár van története (természetesen), de nekem mindig olyan érzésem van az olvasása során, hogy ez inkább egy szociográfia, amely egy afrikai nagyváros nyomornegyedét, és az itt élő emberek történetét mutatja be. Nagyon vicces is, engem azonban inkább a komoly oldala fogott meg. Én ezt tartom Rejtő legkomolyabb mondanivalójú regényének; elmeséli benne - mintegy mellékesen, de számomra ez a lényeg - a szereplői sorstragédiáját, hogy ki hogyan veszítette el rangját, pénzét, kapcsolatait, és lett pl. világhírű jogászból névtelen, nincstelen senki.
Néhány nagyon szórakoztató Rejtő regény után katartikus élmény elolvasni a Csontbrigádot.
Itt is van humor, de csak kiskanállal méri és a dráma és feszültség sokkal erőteljesebb, mint bármelyik regényében.
Egyértelműen a kedvenc könyvem.
Hangoskönyvben is nagyon ajánlom: Mácsai Pál szenzációsan adja elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!