Tudnátok írni jó Francia regényeket?
Ha lehet romantikus vagy dráma.Érdekel a Francia irodalom.
(20 éves lány)
Az egyik kedvenc három kötetes francia regényes egy történelmi kalandregény.. Valós személyekről szól, kezdve a XIV. Lajos francia királytól - napkirályról.
Nagyon jó, csak ajánlani tudom. Minden van benne. Kaland, nagy szerelmek, csalódások, árulások,, gyilkosság, fájdalom, megcsalások.. szóval minden..
Robert Merle - Francia história sorozat
Maurice Druon - Elátkozott királyok könyvsorozata
Merlétől a Francia história tényleg zseniális, romantikus műve még A bálvány, de más könyveit is érdemes elolvasni, mert remek író ( Védett férfiak, Állati elmék, A sziget, Mesterségem a halál, Malevil, Majomábécé)
Ajánlom még:
Louis Aragon - Bázeli harangok
Honore de Balzac - Huhogók
Ifj. Alexandre Dumas - A kaméliás hölgy
Id.Alexandre Dumas bármelyik regénye ( A három testőr, A fekete tulipán, A vörös szfinx, Margot királyné, Luisa San Felice, Monte Cristo grófja, Olympe de Cleves)
Colette - Gigi
Stendahl - Vörös és fekete, A Pármai kolostor
Gustave Flaubert - Bovaryné
Gaston Leroux - Az operaház fantomja
Victor Hugo - Nyomorultak, A párizsi Notre Dame, A nevető ember
Pierre La Mure - Moulin Rouge
Émile Zola: A patkányfogó, Nana
Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában (ez egy kicsit nehézkesebb, és hétkötetes, kihívás elolvasni, de megéri!)
Boris Vian: Tajtékos napok, meg tőle bármi (ez kicsit abszurd, de olvasmányos, én nagyon szerettem)
Émile Ajar: Előttem az élet
Albert Camus: Közöny (én csak ezt olvastam tőle, de több regénye is tervbe van véve)
Guy de Maupassant: A szépfiú
Jules Verne - ha sci-fire vágysz, tőle nem is sorolok :)
első vagyok.
Most olvasom hogy kihagytam a könyv címét. Elnézést érte, de amint látom valaki már pótolta.
Természetesen az Elátkozott királyokra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!