Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért nem használtak veritasér...

Miért nem használtak veritasérumot a rabok kihallgatására a Harry Potterben?

Figyelt kérdés

Azzal egy-két perc alatt megtudták volna, hogy ki bűnös és ki nem. Hogy ki állt Imperius átok hatása alatt és ki hazudott. Meg ilyenek...

A könyvben azt írja, a minisztérium külön engedélyhez köti a használatát. Nos, arról dönteni hogy Azkabanba kerüljön valaki, sőt megkapja a dementorcsókot, szerintem elég nyomós ok a külön engedélyhez.

Ti hogy vélekedtek?

2013. márc. 25. 18:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A főbenjáró átkokat hivatalos személyek megfelelő esetben alkalmazhatták (ugyanúgy, ahogy Magyarországon se tarthatsz fegyvert, de a rendőrnek van és lőhet is vele, ha a munkája úgy kívánja). A veritaserum esetén, ha van ilyen szabály, azt is nyilván csak így kell alkalmazni.

Szerintem inkább az a kritikus benne, hogy nehéz csinálni. Piton azért elég profi bájitalkeverő volt, Lupin is említi, hogy a farkasölő-főzetet se tudják túl sokan elkészíteni. Lehet, hogy a veritaserum hasonlóan nehéz.

2013. márc. 29. 08:17
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Ha Siriusra gondolsz ezzel a dementorcsókos dologgal, szerintem nála azért nem alkalmazták, mert egyértelműnek tűnt, hogy ő a tettes, és miután 13 évet ült, a minisztériumnak "ciki" lett volna beismerni, hogy teljesen ártatlan, ezért meg sem próbálták.

A halálfalók esetében fogalmam sincs... talán annyira féltek Voldemorttól, hogy nem merték ilyeneknek alávetni a szolgáit. xD

2013. márc. 29. 09:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem lehet nehéz. Megkérhettek volna valakit, Lumpsluck is biztos meg tudná csinálni.
2013. márc. 29. 09:20
 14/17 A kérdező kommentje:
Oké, de Voldemortról úgy tudták hogy halott. Akkor miért féltek volna annyira tőle?
2013. márc. 29. 13:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az egyész nagyon egyszerű.

Valamelyik HP részben (talán az 5.) említik hogí a Veritaserum elkészítése több hónapig tart, és egyszerre csak egy kis fiolányit készítenek. és akkoriban nap mint nap fogtak el halálfalót, hát minek melózzanak vele, ha ott a bíróság hogy döntsön?!

Mindenesetre én a minisztériumot nem olyannak ismertem akit igazán érdekel, jól mondta az xedik válaszoló, ciki lenne a nagy hűhó után az, hogy nem is volt bűös. Őket csak az érdekli (ahogy valaki, asszem lupin mondta) hogy jobban hangzik 3-at fogtak minthogy 3-at melléfogtak

2013. jún. 19. 17:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez olyan, mint a sok vita, hogy a Titanicban Rose, ha arrébb ment volna, Jack is siman elfér az ajtón. Enélkül nem lett volna elég izgi, túl egyszerű lett volna a megoldás. De ezen én is gondolkodtam amúgy.
2019. jan. 10. 21:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Juuj, most látom, hogy 6 éves kérdés 😂😂
2019. jan. 10. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!