Szerintetek nem lett volna jobb a Harry Potter, hogyha Harryből nem lesz már a legelső könyvben eksönhíró?
Kicsit szürreális, hogy az első könyv elején (amikor még nem tud a varázsvilágról), egy tökátlagos, méghozzá elég gyenge és félős gyerek aki nem veri meg a mugli iskolában a csúfolodó osztálytársait, meg fél Dudley-tól, 9 hónappal később meg már Voldemort ellen harcol és nyer.
Szerintem jobb lett volna, ha az első 4 vagy legalább első 3 könyvben csak annyira durva kalandokba keveredik Harry, mint a 3. könyvben amikor a Szellemszállásra kerül Lupin-ékkal, mittudomén elrabolják a halálfalók de kiszabadul meg ilyenek, és csak utána bevezetni ezt a Voldemort-csatát, meg az átjutást a Bölcsek Köve kamráin át olyan csapdákon amiken elvileg még a nagyon gyakorlott felnőtt varázslóknak is fenn kell akadnia. És akkor a Baziliszkuszos csatáról még nem is beszéltem...
Á, nem az a gond, hogy ő mindennek a középpontja. Elvégre íródhatott volna Ron szemszögéből is az egész, de minek? Ez egy fantasy, a főszereplő mindennek a közepe - általában. Inkább az lett volna a jó, ha meghal a végén. Így viszont csak egy ember volt a sok közül, aki vitte a kis porontyát a vonathoz a többi szülő között, pedig ha meghalt volna, talán még szobrot is emeltek volna neki, és ő lett volna a naaaagy Harry Potter, aki a mágia világáért feláldozta az életét. Ez a 7 könyv akkor egy önfeláldozó fiúcskáról szólt volna, viszont az írónő nem volt hajlandó megválni tőle, és mindenféle lehetetlen úton megmentette végül, pedig nem sok esélye volt már... Nem is nagyon értettem a 7. könyv végét. Szerintem csak nem akart csalódást okozni J. K. Rowling az olvasóknak, illetve félt az olvasók felbődülésétől, de szerintem ütősebb lett volna Harryt kinyírni. Érezte viszont az írónő, hogy nem lehet minden olyan egyszerű, ezért iszonyat kedvelhető szereplőket egyszer csak megölt, lásd George (vagy Fred), Lupin, Tonks...
Én megöltem volna Harryt, és Lupin és Tonks kis vérfarkas kölykének kalandjaival folytatnám a sorozatot - ha lenne kedvem.
Erre persze sokan mondják, hogy úúúristen, dehogyis, de szerintem Harry halála nélkül nagyon semmilyen lett az utolsó könyv.
Született már erre egy elmélet, nem tudom, mennyire igaz, de nekem tetszik az elgondolás.
Nem véletlen, hogy Harry az első részben már szembe találja magát Voldemorttal. A zseniális Dumbledore előtt valószínűleg hamar kitalálta, hogy Mógus az áruló, viszont hagyta, hogy Harry nézhessen vele szembe, hogy tudja, mi fog rá várni, hiszen Dumbledore végig hitt abban, hogy Voldemort majd visszatér.
Nem tudom, mennyi ebből az igaz, de elgondolkodtató. Valóban furcsa, hogy az igazgató semmire nem jött rá, sőt, egy kamu levél miatt elutazott, ráadásul seprűn, így késve érkezett. Az a Dumbledore, akit mi megismertünk, mindig átlátta a dolgokat, Harryre pedig különösen odafigyelt, sőt nem csak ő, a tanárok, még Piton is. Így én el tudom képzelni, hogy szándékosan hagyta Harryt. Hogy lássa, mivel kerül majd szembe, illetve, hogy felmérje, mennyire erős és talpraesett ilyen dolgokhoz. A tükör titkát is elárulta Harrynek, pedig akkor már tudta, hova fog kerülni. (véletlen?)
Halálfalók nem igazán voltak az első részekben, hiszen a szabadon lévő halálfalók meghúzták magukat, nem tudták, hogy Voldemort "él", csak nincs ereje. Minek is rabolták volna el Harryt? Logikátlan lett volna, ők a további részekben is csak uruk parancsa miatt teszik. Még Féregfark sem bántja, pedig évekig a közelében van.
Ami pedig a csapdákat illeti: a trollon és a kutyán kívül semmi veszélyes nem volt. A sakk és a bájitalok puszta logika, a repkedő kulcsok sem veszélyesek, max macerás megtalálni a megfelelőt. Az ördöghurok pedig nem akadály egy felnőtt varázslónak, hisz tudja, hogy tűzzel le tudja győzni a növényt, a tűz varázslása pedig már egy diáknak sem okoz gondot.
Ha nem lett volna a harc Voldemortal (amit nem neveznék harcnak), akkor az olvasók fele sem olvasta volna el a 2. könyvet!
Ez volt benne az a szál, ami folytattatta az olvasást az emberekkel!
Szerény véleményem szerint!
Ui.: A "Vingardium Leviosa" az V, nem W!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!