Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » (HP) Ki volt a kedvenc párosot...

(HP) Ki volt a kedvenc párosotok a Harry Potterből? Kinek a halála rázott meg titeket a legjobban? Melyik szereplőt utáltátok a legjobban, és melyiket szeretéttek a legjobban? Kiről/Miről/Kikről olvastattok volna még? Miért?

Figyelt kérdés

Nem muszáj olyan párost választanotok, akik a könyvekben összejöttek. Az utolsó két kérdés pedig, pl. siriusékról, azért mert...

Előre is köszi, ha válaszolsz.

2013. márc. 8. 19:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%

Weasley ikrek egyértelműen. Se a Hermione-Ron, de a Harry-Ginny páros nem annyira nőtt a szívemhez, valahogy egyiknél sem éreztem, hogy ők tényleg mennyire összeillenének/összetartoznának.

Dumbledore halála rázott meg a legjobban, ráadásul a temetése nagyon meghatóra sikeredett, főként Harry gondolatai miatt. Fred és Dobby halála is szomorú :(

Percyt utáltam a legjobban, hihetetlen nagyképű és jellemtelen brr. Akik szintén nagyon ellenszenvesek voltak: Umbridge, Lockhart, Ampók, Rita Vitrol.

Akit nagyon szerettem: Perselus Piton, róla egyébként szívesen olvastam is volna még. Fanficet olvasok továbbra is, azok a kedvencek, ahol Hermionével jön össze. Szerintem sokkal hihetőbb, több bennük a közös, komolyabbak, mint Ronnal. Nekem az valahogy érthetetlen...

2013. márc. 16. 21:06
 12/25 anonim ***** válasza:
77%

11-es kommentelőnek.

Érdekesnek találtam azt, hogy Hermione-t Pitonnal írtad össze, főleg azért mert a tanár kb 45-55 éves Hermione max 17 éves (jobb esetben X) ). Nem igazán illenek össze, mert bőven kimeríti a pedo fogalmát.

Tuti, hogy egy lány vagy valószínűleg apa komplexussal. Nagyjából 20-21 éves.

2013. márc. 17. 19:17
 13/25 TBogi válasza:
100%

Kedvenc páros: A Weasley ikrek, mert a legszomorúbb percben is meg tudtak nevettetni. :)

Dobby-nak a házimanónak a halála nem tudom miért, de megsíratott. :'(

Umbridge-et nagyon utáltam...Megmagyarázni nem tudom, legyen elég annyi, hogy nekem nagyon unszimpatikus volt.

Draco Malfoy a kedvenc szereplőm, mert szerintem jól néz ki, meg mert imádom a rosszfiúkat, de Bellatrix-ot és a halálfalókat is nagyon bírom :)

A Black-ekről, Malfoy-ékról (Draco, Narcissa, Lucius) és a 3 főszereplő életéről a Roxfort után még nagyon szívesen olvastam volna, mert biztos, hogy jó történeteket lehetett volna összehozni róluk :)

2013. márc. 24. 14:54
 14/25 szeretemavizet ***** válasza:
100%

1.nekem ginny és malfoy lett volna,meg harry és hermione. de a valódiak közül ron és lavender. :DD

2.engem mindenkié. hedvigé,dobbyé,fredé,pitoné. de legjobban lupiné és tonksé.

3.lavendert és rita vitrolt nagyon bírtam,meg pitont,dracot,mcgalagonyt,narcissa malfoyt,kingsleyt,fleurt,victor krumot és természetesen harryt meg hermionét.és ront is,persze.

4. utáltam percy weasleyt(szerencsére ő megjavult),cornelius caramelt.

5.én mindegyikőjükről szívesen olvasnék. bárkiről.sokat.

2013. márc. 30. 23:01
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

1.: Tonks és Lupin valamint James és Lily, rajtuk igazán éreztem, hogy összetattoznak...

2.: Egyértelműen Tonksé, azon elsírtam magam... Ő volt a kedvencem. Ezen kívül Dobbyé is a padlóra küldött, őt is nagyon szerettem.

3.: Rita Vitrolt utáltam, mert egy alakoskodó, képmutató, öntelt kis cafka, aki mindig a saját érdekeit nézi. Ezen kívül amit Umbridge ,,alakított" az sem volt semmi...

4.: Én az egész történetet olvasnám kompletten tovább, ezen kívül a köteteket elolvasnám mások szemszögéből (Ron, Hemione, Piton, Dumbeldore stb.)is.

2013. ápr. 1. 22:30
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
1. Én nagyon imádtam Lunát és Neville-t, örültem volna, ha összejönnek :) 2. Fred talán, végig imádtam, egyik kedvencem volt. Lehet, hogy én voltam az egyetlen, de én még voldemortnál is szomorú voltam. 3. Pansy, róla ha jól emlékszem semmi jó nem derült ki, ami miatt megszerethettem volna. A végére talán magát voldemortot is megszerettem valami érthetetlen okból :D 4. Én Ginny és Harry gyerekeiről olvasnék, meg úgy nagy általánosságban, a Roxforti életről, engem az egész sorozatban az nyűgözött le a legjobban :)
2013. ápr. 3. 20:30
 17/25 anonim válasza:
100%

1. Ron és Hermione nagyon jól kiegészítik egymást, és Lupin meg Tonks is aranyosak voltak együtt. (ami a könyvben nem valósult meg: Piton/Lily)

2. Lupin és Tonks halála, mert pont akkor ölte meg őket Rowling mikor végre egyenesbe került az életük. George-ot pedig el se tudom képzelni Fred nélkül, szóval az ő halálát először fel se tudtam fogni.

3. Umbridge-ot, Rita Vitrol-t csak utálni lehetett, de Lochart és Caramel fejét is kedvem lett volna néha beleverni egy falba. Érdekes, de én valahogy James-t se bírtam, nekem mindig olyannak tűnt, ahogy Piton is leírta, önteltnek és nagyképűnek. Azt meg végképp nem értem hogy ők hogy jöttek össze Lilyvel, teljesen különböző személyiségek, és a könyvben is el van ez intézve annyival, hogy Sirius azt mondja harrynek, h "Jamesnek benőtt a feje lágya" (vagy vmi ilyesmi, csak fejből írtam)

4. kedvenc szereplő? Neville-re mindig felnéztem, Luna hihetetlen egyéniség, a Weasley-ikreket meg ugye nem kell magyarázni :)

4. Az előző generációról (Tekergők, Piton, Lily, stb) szívesen olvasnék még, sokat ki lehetne hozni még az ő roxfortos éveikből ;)

2013. ápr. 3. 21:45
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen Hermione és Ron volt a kedvenc párosom, mert vicces volt a könyvek (és a filmek) során végigkísérni a rögös utat addig, ameddig végül össze nem jönnek.

Legjobban Dumbledore halálra rázott meg, mert számomra ezzel a momentummal a varázsvilág jó oldala gyengült meg hihetetlen mértékben, hiszen korának legnagyobb varázslója volt. Számomra ő volt, aki megtestesítette a tipikus varázsló "prototípusát": bölcs, agg, ősz szakállú, nagy hatalmú, ám jólelkű.

Egyértelműen Umbridge-t utáltam a legjobban a történetben, mert benne semmi pozitívumot nem találtam. Ráadásul a való életben a töritanárom pont ugyanolyan, mint ő, ez egy külön mínuszpont a számára.

Legjobban viszont Pitont szerettem: az ő karaktere egyszerűen csodálatos. Hogy az első hat rész arról szólt, hogy Harry mennyire nem bízik benne, őt tartja Voldemort egyik fő szolgálójának, ám Dumbledore feltétlenül megbízik benne (és ki is derül ugyebár, hogy miért). Aztán mikor a 7. részben a halála perceiben átadja az emlékeit Harrynek, s lehull a lepel, egy egész világkép dől össze az emberben Pitonnal kapcsolatban. Éppen ez teszi őt ennyire izgalmassá: ezért volt ő a kedvenc karakterem.

Én mindenkiről szívesen olvastam volna még, pl. a Roxfort történetét is megírhatta volna egy könyvben Rowling, mint ahogyan a Legendás állatok és megfigyelésük-et is tette.

Szívesen olvastam volna Dumbledore fiatalkoráról, McGalagonyról, azokról az időkről, amikor még Grindelwald volt olyan hatalmas nagy fekete mágus, mint Harryék idejében Voldemort, stb.

És persze a jövőről is olvastam volna bővebben. Milyenek Harryék mindennapjai, milyen a Roxfort, stb.

2013. ápr. 3. 22:54
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A kedvenc párosom: Ron- Hermione

Fred halála :(

Kedven szereplő: sok van. Kedvenc három: Ron, Dobby, Ikrek... és még plusz 20. Pl.: Bellatrix, Ginny, Harry, Hermione, Hedvig, Pulipinty...

Legjobban utáltam: Piton, Crak vagy Monstro (nem emlékszem melyik melyik)

2013. aug. 19. 15:31
 20/25 anonim ***** válasza:
79%

Kedvenc párosom Ginny és Harry, nagyon vártam már hogy összejöjjenek és velkiáltottam örömömben a buszon, mikor megtörtént.

Dumbledore halála, nagyon megrázott, épp most olvastam(ergo nem olvastam még a Halál ereklyéit)küszködtem a könnyeimmel mikor fawkes síratódalát hallgatták.

Én rengetek szereplőt szeretek és nagyon keveset utálok, például Ginny, Hermione, Bellatrix(?) Dobby és Luna, a kedvenceim közé , míg Piton, Umbridge, Lupsluck, Lavender, meg a kevésbé kedvelt már-már utált szereplők közé tartozik.

Én konkrétan egy könyvet olvasnék el a sorozatból, a Roxfort történetét. Meg azkról az időkről mikor Voldemort először "hatalomra került."

2013. nov. 29. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!