Melyik természetfeletti lényről olvastok legszívesebben?
Hm. Jó kérdés, még nem gondolkoztam ezen, de azt hiszem, valami más, amit a történet írója talál ki, nem ilyen közhelyes, sokszor megírt dolog. Lehet, hogy az a fent említettek egyik elmosott formája, de nem szeretem a sablonos lényeket, amikről már annyit írtak, hogy a WC-t is azzal sikálják.
Szeretem a démonokat, de persze minden könyvben mások. Van könyv, amelyikben alaktalan, vagy rothadó húsú szörnyeteg, míg egy másik kötetben egyszerű, sötét bőrű elfnek írják le.
A boszorkányokat nem szeretem, a vámpírokat sem (kivéve Darren Shan), a vérfarkasok csontig lerágott téma, angyalokról is eleget olvastam, szellemek valamiért nem, a valami más pedig... alakváltók, úgy mint Nalini Singh könyveiben.
Az abszolút elsők, az Eragon sorozatban szereplő tündék :)
A felsorolásból leginkább a démon a legkevésbé behatárolt kategória, amelyből egy átlagos író ki tudna hozni valamit ami még nem túl elcsépelt.
Egyébként meg egyik sem. Azt szeretem, ha az író alkot. Újat és eredetit.
Attól függ, mennyire jól van megírva. Darren Shan vámpíros könyvei például Dosztojevszkij mellett vannak a polcomon, a Twilightot viszont a kezembe nem venném semmi szín alatt.
Szóval nem olvasok el egy könyvet pusztán amiatt, mert pl. az angyalokról szól. Ha olyasvalaki írta, akinek kedvelem a műveit, vagy ha olyasvalaki ajánlja, akinek adok a véleményére, elolvasom. Ha nem, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!