Aki ír könyvet, mibe írja (füzet, számítógép)? És szokott karaktert tervezni?
Gépen, mert úgy könnyebb módosítani.
Néha lefirkantom, vagy ha nem vagyok rajzolós kedvemben, akkor Sims3-ban megszerkesztem valamelyik karaktert. Bár ahhoz meg idő kell, ami nem mindig van erre.
1 oldalnál hosszabbat kizárólag gépen írok.
Jegyzetfüzetet csakis abban az esetben használok, ha éppen nem vagyok gépközelben és van valami ötletem, amit nem szeretnék elfelejteni. Na akkor azt gyorsan levésem :)
Amúgy a gépek nem megbízhatóak! Bármikor bemondhatják az unalmast, ezért erősen ajánlom, hogy nyiss a neten egy oldalt, ahova feltöltöd az írásaidat (akár úgy, hogy azokat más ne láthassa). Nem vesz sok időt igénybe és ennek hála lesz biztonságérzeted :) hisz az oda feltett anyag nem veszik el, másik gépről is elérheted.
Karaktertervezést abban az esetben javaslok, ha úgy érzed, hogy hajlamos vagy egybemosni x idő után a szereplők jellemét.
Ha van már egy határozott elképzelésed és ezeket vissza tudod nézni (akár papíron, akár gépen), az nem hagyja, hogy elrugaszkodj a karakter eredeti jellemétől :)
Gépen rögzítve valahogy sokkal jobban megy az írás.
Persze ki szoktam dolgozni a karaktert gondolatban, de ez a leíráskor változhat.
Köszönöm. :) Nos ez jó ötlet....jegyzetfüzetbe csak kevést kell írni. Értem.
Szerintem nem kell oldal. Egy pendriveon hordom majd. Vagy kettőn...
Gépen, gépen...
És ajánlanám figyelmedbe az Ywriter5 nevű programot, amibe jegyzetelni is tudsz, és még sok minden más csodát is tudsz csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!