A Szent Johanna Gimit miért úgy hirdetik, hogy olyan, mint a valóság, és a mai tinik életét adja vissza? Mert szerintem ez a könyv sok minden, de valóságnak nem nevezném.
Háát, valóságosabb, mint az átlag. De persze, nekem is szúrja a szememet pár dolog...
Kezdjük azzal, ami oké
- az, hogy rengeteg programjuk van, az még elmegy. Az én sulimban is havonta van mindig minimum egy program, sőt, még élőlánc is volt már. :)
- Cortez deszkázik... Hát, nekem is deszkázik az egyik haverom, de ő nem különösebben népszerű, sőt... :(
- és a húgom is kis létszámú osztályba jár, ők se mintagyerekek, de tényleg összetartanak.
És ami tényleg hülyeség:
- Cortez és Ricsi a legmenőbbek a suliban kilencedik óta, minden körülöttük forog. Csak szerintem nem rajonganak körbe egy kilencedikest sem a 3-4 évvel idősebbek? Oké, hogy Reni szemén keresztül szemléljük az eseményeket, de ez túlzás.
- Reni és Cortez kapcsolatát én sem értem. Mi fogta volna meg benne? Szerintem itt inkább a pénzről van már szó sajnos.
- Virág tényleg irracionálisan hülye. Tudom, hogy ez vicces akar lenni, de szerintem fárasztó.
Elég érdekes, mert én imádtam a könyvet első olvasásra(és még most is), de egyszer elgondolkodtam, hogy ennek mennyire van valós alapja. Inkább vegyük sorra, és engem ami e legjobban dühét azok a szereplők:
Kinga: Na, ne akarja már bemesélni nekem senki, hogy egy kilencedikes lánytól félnek a felette járók... Amikor, meg nagyobbak lesznek, akkor könyörgöm! Ha most valaki ellent mond neki, akkor mit csinál? Ez túlzás. Meg a másik. Mi az, hogy blogot ír arról pl. hogy a bántalmazott nőknek milyen az életük? Mer ő már átélte? Jó azt meg lehetne érteni, hogyha elbeszélgetett volna egy ilyen nővel, de akkor is. Szerintem egy 17 éves lányt ez egyáltalán nem foglalkoztatja.
Reni: Egy annyira naiv, hiszékeny lány! Egy amivel engem nagyon feldühített az elején, az az volt, hogy nem vette a jelet, hogy Arnoldnak bejön... A jeleket se vette észre, amit Cortez küldött neki. Ne már, hogy nem vette, hogy Cortez szeretne vele lenni! A 4.-ben és az 5.-ben annyi utalás volt... Jó, mondjuk voltak zavaró tényezők, meg sokszor összezavarodott de akkor is. Én úgy vagyok vele, hogyha a sarkára állt volna, akár a 3. kötet elején összejöhettek volna. Amit meg nem bírok benne, hogy annyira önző. Minden dologban azt szűri le először, hogy ezt őt mennyire érinti. Például amikor Cortez elmondta, hogy a szülei azt akarják, hogy Amerikában tanuljon. Vagy amikor Virág lehetőséget kapott, hogy rajz szakra menjen. Szóval ez totál bosszantó.
Virág: Szerintem ő az a karakter aki tényleg nem létezik... Annyira buta, hogy az már fáj. 17 évesen senkki nem beszél úgy, hogy 'naon' 'köki' és a többi idegesítő szavakkal. Komolyan, amikor emo-s volt akkor még okosabb volt. Ami nálam kiverte a biztosítékot az a szánkó-doki volt. Mondom ilyen nincs...
Cortez: Azt nem értettem a sorozat első részében, hogy amikor kilencedikes volt, és visszajött Amerikából, miért szólt minden róla? Oké, talán a gólyatáborban kedvelték meg ennyire, de a többiek? A felsőbb évesek nem voltak ott, akkor honnan ismerték? Körülbelül ennyi a problémám vele, ezen kívül egészen elképzelhető karakter.
Ricsi, Dave, Zsolti stb...: Ők is egész hihetőek, mondjuk van pár dolog amit nem értek, de ők még okésak.
Arnold: 14 évesen senki nem lehet ennyire művelt. Azt még megérteném, hogyha nagyon okos lenne, de így ez nagyon hihetetlen.
Az osztály: Nekem az is hihetetlen, hogy az A-sok ennyire unalmas osztály lenne. És amit ezek levágnak órákon vagy azon kívül az túlzás. Szerintem egy tanár se hagyná amiket ők csinálnak. Ja, és ahhoz képest, hogy egy egész erős suli az osztálynak több mint a fele megbukik több(!!) tantárgyból is? Akkor hogy kerültek be?
Egyébként most nem tudom, hogy Leiner Laura érettségizett-e vagy sem, de a faktokat nem 12.-ben kezdik el. Egy az, hogy a kémia két éves, tesóm most 11.-edikes és most kezdte.
Amugy meg azt nekem senki se akarja bemesélni, hogy van olyan társaság aminek minden egyes tagja csak a rock/punk/metál zenéket hallgat, és mindegyik elítéli a parti zenéket. Szóval ez így...
Egyébként ezektől eltekintve, szerintem nagyon jó könyv lett, és persze azért vannak ilyen túlzások, hogy megszerettessék az olvasókkal a karaktereket/helyszíneket stb... Szóval jól lett kitalálva, akkor is, hogyha nem minden valós alapú. Ezt most ne úgy vegyétek, hogy én utálom a könyveket, sőt! Én nagyon szeretem, de ha jobban belegondolunk vannak benne túlzások. Most nem azt mondom, hogy az egész elképzelhetetlen, mert tényleg a könyvben vannak valós szituációk. Akkor inkább úgy mondom, hogy fel vannak kicsit turbózva:D
VALÓSÁGOS.:)
Most komolya,egy könyv.Csak úgy felvilágosítalak.Mindegy.A lényeg,hogy mi lenne egy olyan könyvben érdekes,hogy arról ír összetömörítve,hogy:ma volt 7 órám klassz volt most alszok pá.Ebbe mi a jó?
Ennél jobb kérdést ár fel se tudtok tenni?
Tanácsolok valamit :)
HA NEM TETSZIK NE OLVASD!!!!!!!!!
Cupp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!