Mi a véleményetek az írásomról?
Tudom, elég kemény lett is szókimondó és előre is sajnálom, ha meg bántottam valkit, de ez csak egy vélemény.(14/L)
Gondolom te is vagy százszor hallottad már azt, miközben a tükör előtt bíbelődtél a sminkeddel, hogy a szépség nem minden. Na, ez a mai világ egyik legnagyobb hazugsága. A szépség igenis minden. Az emberek csak mondják azt, hogy a szépség nem minden, pedig tudják, hogy ez csak egy szedett-vedett hazugság. Ez a tudat már egészen kiskorban kialakul. Hiszen a nagyobb rangot birtoklók (a leggazdagabb gyerekek csoportja), amint meglátnak, keresik az okot, hogy mivel köthetnek beléd. S sajnos ez az elszállt szülőkről ragad rájuk, akik nem képesek elmagyarázni mi is az igazi érték. A legnagyobb gond az, hogy a külső alapján történő elítélés, miután kialakult az emberben az egyre csak nő és nő és végül az egész világot felemészti. Gondolok most arra, mikor munkahelyet keresel, és csak azért nem vesznek fel, mert más szimpatikusabbnak bizonyult. És már meg is van a probléma, most jön az a kifejtés, ha nincs, munkád mi következik. Ha nincs munkád, akkor nincs pénzed, ha nincs pénzed, nem tudsz élelmet, lakást és a megélhetéshez szükséges alap dolgokat venni. Azt hiszem a vége elég egyértelmű mindenkinek. Az bizonyítást szinte már ki is hagytam. Például egy bizonyítéknak tökéletesen megfelelnek a különböző plasztikai sebészetek, szépség szalonok. Hiszen, ha a külső nem számít, mért fektetnének pénzt az emberek abba, hogy úgymond „szebbek” legyenek. A másik nyomós bizonyítékom az a tulajdon környezeted. Mondjuk egy kísérlet: vegyél fel egy valamiképpen feltűnő ruhát és menj végig az utcán. Fogadjunk olyan pillantásokat a legrosszabb rémálmaidban sem láttál. Véleményemet hosszabban is kifejthetném, de azt hiszem, nem létezik annyi papír, amire az kiférne. És még így a végére: sose higgy „A szépség nem minden” dumának, mert csak körül kell nézned és te is látni fogod azt, amit én látok.
"szedett-vedett hazugság"
szemen-szedett
"alapján történő elítélés"
ítélkezés
"És már meg is van a probléma, most jön az a kifejtés, ha nincs, munkád mi következik"
Ez a mondat nem egészen érthető, illetve értelmes.
"Például egy bizonyítéknak tökéletesen megfelelnek a különböző plasztikai sebészetek, szépség szalonok"
Ha egy bizonyítékról beszélsz csak egy példát írj.
"mért"
miért
Továbbá javíthatnál a kifejezésmódon és a megfogalmazáson.
Most csak a legszembetűnőbb helyesírási hibákról írtam, tartalmilag nem értékeltem.
Egyébként a szépség tényleg nem minden. A probléma az, hogy ha valaki azt mondja neked, hogy a szépség nem minden, te azt hiszed azt mondta, a szépség semmi, nem számít. Nem ezt jelenti a mondat.
"A szépség nem minden."
Ebbe belefér az az értelmezés is, hogy a szépség nagyon nagyon fontos. Logikailag pedig teljesen helyes. Te végletekben értelmezel, így hangzanak a mondataid: "Csak a szépség számít" és "A szépség egyáltalán nem számít". Ezért téves az érvelésed.
A szépség nem minden - ez a mondat tökéletesen helyes és megállja helyét a valóságban.
Nagy kijelentésekkel ne 14 évesen foglalkozz, csak, ha már tisztán látod a valóságot. Gondolkozz el minél jobban, mielőtt bármilyen polgápukkasztó, erkölcsromboló glosszát? Megírsz, esetleg kiadsz.
Az általad megcáfolni vélt közmondás önmagát megalapozza: "NEM MINDEN!" - Persze számít, hogy ne úgy nézz ki, mint egy hegyi troll, de ha egy a te példáddal érve állásért jelentkezik nálad a hűdeszuperéstökéleteskülsejű egyén, de amint megszólal két szóból rájössz, hogy értelmi és érzelmi hulladék úgy hiszem te sem vennéd fel, akinek a szépség minden.
A második cáfolatom önmagadban gyökeredzik: Gondolom nem az az elsődleges szempont, ha valakivel, BÁRKIVEL szóba állsz, legyen az a barátod, vagy ismeretlen, hogy miképp néz ki. Ha mégis jól nézz a tükörbe, mert egy undorító ember lehetsz.
Ha meg történetesen te vagy a csúnya lány és elkeseredtél, akkor sincs igazad, a cáfolat így is érvényes. A gazdagságról meg annyit, hogy nem csak az teszi a szépséget. A szépséghez elég sokszor egy kevés mosoly és minimális emberi ápoltság megtartása, mintsem a több ezer forintos kenceficék, szolárium, a legdrágább ékszerek stb.
Úgy csak a plázacicák, meg az ostobák készülnek, sajnos manapság futószalagon.
(18/F)
Bocsi, de nekem nem tetszik. Egyrészt, mert nem szeretem azt, amikor valaki olyasmiről ír, amivel a számba akar rágni valamit, amiben mindenkinek különbözik a véleménye. Az előző válaszoló jól írta, persze, azért jó, ha nem vagy egy hegyi troll, de akkor is... A szépség nem minden. Mert például mi van, ha te olyan gyönyörű vagy, mint pl. Jessica Alba, de a fejedben káposztaleven kívül nincs semmi sem. Akkor nem kapsz fényűző munkát, szép házat és sok pénzt, csak azért mert te olyan szép vagy.
Tehát a téma nem igazán az én asztalom. A fogalmazásod jó, de még van mit csiszolni rajta! :) Gyakorolj és olvass sokat! Sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz! :)
Borzalmasan írsz, én ezzel a stílussal tizennégy évesen olyan karót kaptam volna, mint a huzat. A szavak rendje, a kijelentés mód egy olyan ember véleményét tükrözi, aki nem gazdag, de szeretne az lenni, esetleg irigyli a gazdagokat - és sokat hallja a felnőttek véleményét, netalántán bántották is a külseje miatt - ez lennél te, az író.
"Hiszen a nagyobb rangot birtoklók (a leggazdagabb gyerekek csoportja), amint meglátnak, keresik az okot, hogy mivel köthetnek beléd." -> Ritkán találkozok ilyen rossz mondattal. Kitűnik belőle, hogy lövésed sincs a felső tízezerről. Nagyobb rangot birtoklók... ez egy trollface oldalon is megállná a helyét!! :(
A mondatvégi írásjelek és a helyesírási hibák miatt pláne értelmezhetetlen az egész katyvasz. Én a helyedben ezt a kukába dobnám, és még véletlenül se venném komolyan, hogy ilyen fogalmazással fiatalon híres író lehetsz...
Én csak egyet szeretnék tudni: nem láttál még ronda, vagy csak nem kifejezetteb szép embereket a munkahelyükön? Vagy egyenesen csúnya hírességeket? Vagy olyan párokat az utcán, akik láttán elcsodálkozol, hogy az az alfahím hogyan jöhetett össze azzal a csajjal?
A fogalmazásra annyit tudok mondani, hogy nem botrányos, korodnak megfelelő, de rengeteg a szóismétlés, ami nagyon zavaró.
Azért ne törj össze a véleményektől! :)))
Az a baj az itteni válaszadókkal hogy hiába van sok igazság abban, amit írnak, olyan ronda módon adnak hangot a véleményüknek, hogy rossz olvasni. Ne feledjétek, ő egy kamaszlány, aki álmodozik, reménykedik, ne törjétek már le a szárnyait ilyen durva kritikával, könyörgöm! Úgy beszéltek, mintha tizenévesen már a Nobel-díjat is megkaptátok volna, pedig a többség ilyen szinten sem képes írni. Komolyan, ez a sok pesszimista, szörnyülködő ember, a gyomrom is felfordul.
Kérdező édes, az előbbi válaszadók igazságában sok jó dolog van, amiket nem árt, ha megfogadsz, mégha nem is a legkedvesebb módon adták ezeket tudtodra. Én is javaslom, hogy ne kamaszlányként akarj bölcsességekről írni, de ne is legyen nagyon sablonos a történet. Egyébként ez a nagy csapda, mert te még nem vagy olyan korban, hogy kellő élettapasztalattal rendelkezz egy jó történet kidolgozásához, de ha meg a színvonaladnak megfelelő művet írsz, akkor meg rádsütik, hogy sablonos. Ördögi kör. A fogalmazásod egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy valamelyik válaszadó gondolja - érdekes egy magyartanára lehetett - bár azt sem mondom, hogy kiemelkedően jó. Az írásjeleket valóban nem használod jól, meg van pár helyesírási hiba, gond van néhol a fogalmakkal is, de olvass sokat, alakul ez! :)))
Viszont ez a gazdag-szegény dolog... Hát ne is haragudj, cicám, de ez nagy hülyeség. Nekem itt a tartalmommal vannak gondjaim, mert szerintem - Isten bocsássa meg - teljesen butaságokat írsz. Valahogy értelmetlen a szöveg, és ami rosszabb, nincs benne sok igazság. Sajnálom, hogy nekem kell ezt közölnöm, de az emberi társadalom nem így működik, a kamaszok "társadalma" sem, bármennyire is így néz ki.
Nos, remélem megfogadod a tanácsaimat, és nem sértődsz meg, én mindezt csak jó szándékkal írom. Tudom, mennyire rosszul tud esni egy rossz kritika, ezért bíztatlak, hogy próbálkozz csak tovább, még van időd fejlődni és kibontakozni. Ne add fel, és további sok sikert!
Nyugi, egyáltalán nem lett szókimondó. :)
Rengeteg rondábbnál rondább ember járt be nagy karriert, ezt én is tudom, pedig korodbeli vagyok.
Nem akarom tehát osztani az észt, biztos nekem sincs fogalmam a világról, de szerintem ne akarj felnőttebnek feltűnni, mint amilyen vagy. Legalábbis a munkaerőpiacon való elhelyezkedést boncolgatod, nekem ebből az jött le, hogy felnőtteknek címzed a mondandódat. Szerintem fölösleges.
És igen, 14 évesen, ha feltűnő ruhát hordasz, nagyon csúnyán fognak nézni rád. De nem azért, mert a szépség minden, hanem azért, hogy mégis "Mit képzelsz te magadról?"
Bocsi a hülye megfogalmazásért, de sietnem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!