12 éves vagyok és most kezdtem bele egy könyvbe! Már megvan a rövid tartalma szeretném ha tanácsokat ötleteket adnátok?
Varázslat árnyékában
Liza és Eshley a legjobb barátnők. Amint családjukkal kirándulni mentek, a két lány eltévedt szomjúságukat pedig egy különös csodavirággal oltották. Teljesen elkábította őket, de szerencsére egy remete az erdőben rájuk talál és beadta az ellen szert. Felébredtek de valami varázslatos dolog történt velük. A virág amit megettek varázserőt adott nekik, és szinte bármire képesek voltak. Nehéz volt egy ilyen dolgot titokban tartani az egyre kamaszodó lányoknak. Másvilágban nőttek fel családjuk nélkül, de nem is vágytak máshová hisz annyi minden történt itt, Rem taníttata őket, hogyan is használják a képességeiket, hiszen vicces volt reggelente átvarázsolni magukat az iskolába, lecsalni a házi feladatokat egy kis trükkel. Ugyanakkor megvolt a hátránya is. Itt másvilágban 16 éves kortól nagykorúvá válnak a gyerekek a varázserejük pedig eltűnik. Nehéz lenne megválni tőle hogyha ezzel nőttek fel.
Rengeteg minden történik ezekkel a lányokkal: varázslat, trükkök, sztrájkolás, szerelem.
Amikor egyedül érezték magukat kitalálták megkeresik régen látott családjukat. Rem tudta nem jó ötlet mert bárki megláthatja őket, erről kotyogna az egész főváros, tévé, sajtó.
Valamivel meg kell akadályozni a kamaszok tervét!
Egy név nélküli író
köszönöm előre is a válaszokat!
Hát a fogalmazásodon és helyesírásodon van mit javítani, ami ugyebár ez nem jelent semmi jót egy reménybeli író esetében, de maga a történet, már amennyit ki tudok silabizálni a leírásból tetszik :)
Nem vagyok nagy fantasy-olvasó és ezért nem fedezhetek fel hasonlóságot más regényekkel, szóval eredetinek találom :)
Tegyél meg nekünk, a támogatóidnak (biztos lesznek még) egy hatalmas szívességet. Miközben írod a történetet, olvass sokat, hogy fejlődj!
Nem tudom, a téma kisit kihasznált, de ha jól dolgozod ki, még nagyon is jó lehet! Egy tipp: a szóismétlésre nagyon figyelj, és mindig olvasd el elölről az egészet, mert könnyen belezavarodsz.
Tapasztalatból mondom. Nemrég töltöttem a 13-at, én is szeretek ilyesmivel foglalkozni. Sok sikert!!
Annyi tíz év körüli író van a világon, hogy arról neked fogalmad sincs. Szerintem ha ötletet prezentálsz, ne azzal indíts, hogy "Hahó, 12 éves vagyok", mert a kiadókat és az olvasókat ez aztán nem fogja érdekelni. Tudom, minden "ifjú író" nagyra van magával, pedig többen vannak, mint azt gondolnák...
A történeted pedig... Én úgy érzem, hogy kicsit erőltetett némely részen, majd pár év múlva mosolyogva visszaolvasod, de ilyen sztori ezer meg ezeregy akad.
"Rengeteg minden történik ezekkel a lányokkal: varázslat, trükkök, sztrájkolás, szerelem. "
Tudod, mi az a "sztrájkolás"-szó, mert nagyon nem illik a környezetébe...
És még az ismertetőben is cseréled a múlt időt és a jelen időt, rosszul alkalmazol kötőszavakat, nem raksz vesszőt oda, ahova kéne. Nem akarom letörni a kedvedet, hiszen mindenki, aki erre jár, jószerivel ugyanúgy írónak tartotta magát már 10 évesen (jómagam is :D), írd csak meg nyugodtan,senki sem elsőre ír nagy regényt, kellenek a próbálkozások.
Javarészt egyetértek az előzőkkel.Még annyit mondanék,lehetnének inkább magyar nevek is.Értem én,hogy manapság divat majmolni az USA-t,meg minden,de nem muszáj angol neveket beletenni(ha nem is magyar,akkor akármi más is jó,mondjuk német,vagy hasonló.Kínai :D)
Mellesleg az nem Eshley,hanem Ashley.
-Nem kötekedésnek szánom,csak ez a véleményem-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!