Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Stephen King-könyvtől lehet...

Stephen King-könyvtől lehet félni is?

Figyelt kérdés

Nem tudom elképzelni, hogyan lehet egy könyvtől igazán félni... ott te képzeled el a dolgokat végülis, szóval lehet "szoft"ra is venni a figurát.

Azért, mert kíváncsi vagyok SK-re, szeretnék olvasni tőle egy könyvet, csak félek, hogy félek majd túlságosan. Egy normális szintű félelem persze beleférne...

És amúgy meg elsőre mit ajánlanátok?

2009. szept. 4. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ah, Stephen King a kedvencem! :) 15 éves vagyok, és még sose féltem könyvön... :) Sötétben, egyedül, persze rém izgalmas, de ennyi. Olvasd őt, nagyon jó!!! :D Én elsőnek a Ragyogást olvastam, és bár az egy alapmű, nagyon lassan indul be. Szerintem a Carrie a legtutibb. :) Az a kedvencem. Kevésbé nevesek közül még az Állattemető és a Tóprti kísértetek is kezdésre alkalmas, sőt ezek olyan tipikusan SK könyvek. :) Illetve a nemrég megjelent Duma Key is nagyon jó. Remélem segíthettem.
2009. szept. 4. 22:21
 2/10 anonim válasza:

Ha az ember bele tudja magát élni igazán a történetbe, akkor kicsit hátborzongató tud lenni. De nem kell félned, egy könyv annyira nem ijesztő, mint egy horror film. Nekem amúgy nem sok SK könyv tetszett, egyszer aztán valaki ajánlotta a Talizmánt. Rohadtul nehezen indult be a történet, már majdnem feladtam, de olyan személy ajánlotta, akinek be kellett számolnom, így hát erőt vettem magamon. :)

A Talizmán azon kevés SK könyvek egyike, aminek mondanivalója is van. Pergő, izgalmas, letehetetlen. A legjobb.

2009. szept. 5. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Azon kevés???!!! Akkor te tényleg nem túl sok Stephen Kinget olvashattál... mindnek van valami mondanivalója.
2009. szept. 5. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:
első könyvem SKtól, most olvasom, az Az. teccik, nem félelmetes, kicsit nyöszörgős, de igazából csak suli miatt tettem le. lehet nem ez lesz mondjuk a kedvenc könyvem:)
2009. szept. 15. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
micsodaaaa? az Aztol én tisztára beijedtem. mongyuk nemolvastam csak a filmböl láttam 5 percnyit!de szeretném majd olvasni csak méregdrága. gépen eltudnám olvasni de annál meg nincs szarabb mert kisül az ember szeme rendesen:D
2009. nov. 21. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Stephen King összes könyvének van mondanivalója általában arról hogy a gonosz hogy csalogat mert őt is el akarta csábítani (tudom vallásosan hangzik mert az is. Én is vallásos vagyok de amúgy nem kell annak lenned hogy élvezd a könyveit) a legjobb példa a Végitélet (csak filmben láttam most fejeztem be nemrég)
2011. júl. 5. 02:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Elsőre pl ajánlanám neked a Titkos ablak, titkos kert c. könyvét, az nem annyira ijesztő... az Álomcsapdát is olvastam, és végül is az sem volt annnnnnnnnnyira durva. A Langolierek filmben jó volt, ijesztő, akárcsak a Kedvencek temetője (könyvként Állattemető a címe). Az eléggé durva volt. A Cujo-ról is azt hallottam, hogy ijesztő. A Ragyogás is. Szeretem Stephen King-et, ajánlom neked is, ha nem vagy túl ijedős. :D
2011. aug. 8. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem rég fejeztem be az Állatemetőt és én sem hittem hogy egy könyvtől lehet félni. Ha belegondolsz a fantáziád sokkal durvábban meg tudja mutatni amit leírnak minrt egy hollywood-i effekt. Például ha az mondanám hogy zombi akkor te ezt elképzelheted akármien rémisztőnek viszont egy filmben nem biztos hogy olyan jól kimaszkírozzák bár a zombit már 1000 félében láttad de egy könyvben sokkal durvábban részletezik.

Amúgy az állattemetőt nagyon ajánlom mert nagyon jó köny most a ragyogást olvasom ami eddig nagyon jó és utána majd a borzalmak városát.

2011. aug. 8. 23:12
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi:)
2011. aug. 11. 23:29
 10/10 anonim ***** válasza:

utolsó előtti válaszoló vagyok:

kiolvastam az Állattemetőt, habár azt 2x láttam már filmben (13 évesen...) és ahogy olvastam, végig a film pergett előttem, és nagyon ijesztő volt... De nagyon jó könyv. A Cujo-t én nem tudtam letenni, annyira izgalmas volt. Nem is annyira ijesztő (habár 1-2 résznél a körmeimet tövig rágtam), inkább feszültséget keltett bennem... a szívverésem az az egész könyvön végig 2x olyan gyors volt. :)

elkezdtem olvasni az Azt, már az eleje nagyon jó, izgi, ijesztő, csak nagyon hosszú (a 2 kötet egyben majdnem 1500 oldal), szóval ehhez nagy türelem kell.

Olvasom még a Halálos árnyékot, szintén nagyon izgi. Ajánlom figyelmedbe.

Továbbá a Mobilt, ami nem ijesztő, csak izgalmas.

Nos, olvastál már SK könyvet? Melyiket? Hogy tetszett? :)

16/L

2012. márc. 11. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!