Stephen King-könyvtől lehet félni is?
Nem tudom elképzelni, hogyan lehet egy könyvtől igazán félni... ott te képzeled el a dolgokat végülis, szóval lehet "szoft"ra is venni a figurát.
Azért, mert kíváncsi vagyok SK-re, szeretnék olvasni tőle egy könyvet, csak félek, hogy félek majd túlságosan. Egy normális szintű félelem persze beleférne...
És amúgy meg elsőre mit ajánlanátok?
Ha az ember bele tudja magát élni igazán a történetbe, akkor kicsit hátborzongató tud lenni. De nem kell félned, egy könyv annyira nem ijesztő, mint egy horror film. Nekem amúgy nem sok SK könyv tetszett, egyszer aztán valaki ajánlotta a Talizmánt. Rohadtul nehezen indult be a történet, már majdnem feladtam, de olyan személy ajánlotta, akinek be kellett számolnom, így hát erőt vettem magamon. :)
A Talizmán azon kevés SK könyvek egyike, aminek mondanivalója is van. Pergő, izgalmas, letehetetlen. A legjobb.
Nem rég fejeztem be az Állatemetőt és én sem hittem hogy egy könyvtől lehet félni. Ha belegondolsz a fantáziád sokkal durvábban meg tudja mutatni amit leírnak minrt egy hollywood-i effekt. Például ha az mondanám hogy zombi akkor te ezt elképzelheted akármien rémisztőnek viszont egy filmben nem biztos hogy olyan jól kimaszkírozzák bár a zombit már 1000 félében láttad de egy könyvben sokkal durvábban részletezik.
Amúgy az állattemetőt nagyon ajánlom mert nagyon jó köny most a ragyogást olvasom ami eddig nagyon jó és utána majd a borzalmak városát.
utolsó előtti válaszoló vagyok:
kiolvastam az Állattemetőt, habár azt 2x láttam már filmben (13 évesen...) és ahogy olvastam, végig a film pergett előttem, és nagyon ijesztő volt... De nagyon jó könyv. A Cujo-t én nem tudtam letenni, annyira izgalmas volt. Nem is annyira ijesztő (habár 1-2 résznél a körmeimet tövig rágtam), inkább feszültséget keltett bennem... a szívverésem az az egész könyvön végig 2x olyan gyors volt. :)
elkezdtem olvasni az Azt, már az eleje nagyon jó, izgi, ijesztő, csak nagyon hosszú (a 2 kötet egyben majdnem 1500 oldal), szóval ehhez nagy türelem kell.
Olvasom még a Halálos árnyékot, szintén nagyon izgi. Ajánlom figyelmedbe.
Továbbá a Mobilt, ami nem ijesztő, csak izgalmas.
Nos, olvastál már SK könyvet? Melyiket? Hogy tetszett? :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!