A Harry potter kötetében szerplő Dursley családról mi a véleménytek?
Olyanok, mint az én rokonaim. xD
Amúgy valószínűleg beiratták volna egy bentlakásos iskolába, majd mikor nagykorúvá vált volna, már ahhoz kezd, amihez akar.
Egyrészt azért voltak ilyenek, mert HP sanyarú sorsú kezdőkarakter, vagyis a történetvezetés kívánta meg. Rossz körülmények közül kellett jönnie, hogy ne legyen nagyképű, mint az apja.
Másrészt, Petunia sértett és irigy volt, hogy ő nem mehetett a Roxfortba, ill. a szüleit is érhette atrocitás Lily miatt Voldi első uralkodásának idején. Na és persze rájuk sózták Harryt, aki nem volt átlagos, amilyennek lennie kellett volna, a családnak nagyon fontos volt, mit gondolnak róluk.
Nagyon egoista és önző család voltak, viszont a 7/1 film kimaradt jelenetinél voltak bizonyos utalások, hogy bennük is van emberiség:
Az egyiknél Petunia mond valami olyasmit Harry-nek, hogy " Neked az édesanyád halt meg...nekem viszont a nővérem."
A másik jelenetben Dudley mond valamit Harry-nek, majd kezet fog vele.
Bocsi, hogy nem tudtam pontosan idézni,de a lényeg,hogy a film végére nekik is enyhült valamennyire a szívük.
Dudley azt mondja Harrynek a kimaradt jelenetekben hogy "köszönöm".
Nem kellet volna Dursleyéknél élni sokáig mert Hagrid jött és elvitte és ez mindenképp így lett volna akár akarja Vernon akár nem elengedte volna Hagrid miatt,ha nem szólnak akkor is úgy bánnak vele mint ahogy a könyvben van és ha Hagrid mondta volna furdalta volna a kíváncsiság és Hagrid-al ment volna szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!