Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudna vki mondani olyan...

Tudna vki mondani olyan könyvet ami?

Figyelt kérdés
fejleszti a szókincset?Mostanában észrevettem ,hogy mindent ugyanazzal a szóval akarok kifejezni.Egy olyan könyvet keresek amivel fejleszthetném a szókincsem és érdekes is.Köszi a segítséget előre is !:)
2013. jan. 23. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudok ilyet, de a Szent Johanna gimi nagyon jó!
2013. jan. 23. 17:07
 2/10 anonim ***** válasza:

az olvasás általában alkalmas erre. Mondjuk pont a szentjohanna lenne az utolsó, amit ajánlanék, ha ez lenne a cél.

Ha a korosztály és a nem stimmel, akkor Meg Cabot... azok a könyvek, amiket én olvastam tőle ilyen szempontból "kipipálhatók".

De tényleg nem mondhatok mást, olvass bármit, ami érdekel, csak olvass és a feladat letudva :)

2013. jan. 23. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:
én a Jane Eyre-t ajánlom, imádtam! ne ijesszenek meg a megsárgult lapok, nekem nagyon tetszett, 13 éves fejjel. ;)
2013. jan. 23. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Szépirodalom, azon belül is inkább a klasszikusok. Bővebben nem mennék bele, mert nem tudom, milyen stílusú könyveket kedvelsz, de hidd el, a klasszikusok is elég széles skálán mozogtak ahhoz, hogy találj közülük olyat, ami tetszik.

Nekem a személyes kedvencem Babits Gólyakalifája.

2013. jan. 23. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
csúfosan felsülnél a szókincsfejlesztéssel, ha a szent johanna gimivel próbálkoznál. hány éves vagy?
2013. jan. 23. 20:13
 6/10 anonim ***** válasza:
bármilyen könyv megteszi, nem kell rögtön a klasszikusokhoz nyúlni, ha csak olvasgatnál. a lényeg, hogy sokat olvass! nem kell rögtöm háború és békével kezdeni, de mondjuk, ha lány vagy, a a bronte-nővéreknek, jane austennak, lucy maud montgomerynek szép nyelvezetű, olvasható, kedves regényei vannak:)
2013. jan. 23. 20:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, nem feltétlenül kell klasszikus, de a bármilyen könyv jó azért nem igaz. Sajnos. Jelenleg könyvtárban dolgozok, tudnék mutatni jó pár olyan könyvet, ami nemhogy a szókincset nem fejleszti, hanem pluszban árad belőle a szellemi sötétség... Persze a mai írók között is akadnak jók, de sok szemét is megjelenik. Korábban is voltak ilyen "selejtek", de azok mára már kikoptak, a kutya se forgatja őket (nagyon helyes). Egyre több könyvben jelenik meg ez a "tünci-bünci" nyelv, vagy csak szimplán közönséges, úgy, hogy nem illik a történethez. Így akarják megfogni a fiatalokat. Ezt a nyelvezetet az utcán, a tévéből is össze lehet szedni, nem kell hozzá könyv. Azért ajánlottam a szépirodalmat, azon belül is főleg a klasszikusokat, mert ott ilyen téren nehezebb mellényúlni.
2013. jan. 23. 20:46
 8/10 Mirk ***** válasza:

Megfogadtam, hogy nem szidom nagyon a szent johanna gimit és társait (tizenéveseknek való ponyvák mint pl. alkonyat, meg a többi "írónő" termékei).

Ha ez kell a gyerekeknek; legalább elérik azt amit a kötelező olvasmányokkal tönkrevágnak az iskolában, megszerettetik a könyveket az emberekkel. Innen már lehet tovább lépni igényesebb művek felé.

A kérdésedre válaszolva: Harry Potter biztosan nem fog csiszolni a szókincseden. A könyv szókészlete az írótól és a fordítótól függ. Kifejezetten szókincsfejlesztésre nem "divatkönyveket" ajánlanék. Ha mondanál egy stílust amit kedvelsz tudnék példát mondani.

2013. jan. 24. 01:34
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a sok hasznos választ :D szeretem a szent johanna gimit,olvastam is csak az a baj ,hogy nem fejlődött tőle a szókincsem.ugyanígy a harry pottert is olvastam...az még vmennyire bővítette de amióta már csak szjg-t olvasok azóta egy rendes mondatot se tudok izé(és hasonló szavak)nélkül megfogalmazni :( kipróbálom amiket írtatok.köszi:) (U.I:mindent olvasok még akkor is ha kicsit nehéz nyelvezetű:) )
2013. jan. 25. 15:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Jane Austen-től bármi, persze csak ha bírod a romantikát mert az elég tömény
2013. jan. 30. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!