Hogyan kell könyvet írni?
Először is olvasd néhányszor át a magyar helyesírási szabályzatot. Rendkívül kiábrándító, hogy egyetlen mondatot sem tudtál leírni úgy, hogy ne legyen benne 2-3 helyesírási hiba. A stilisztikáról nem is beszélek most.
2. Olvass el 50-100 db könyvet, hogy lásd milyen megoldásokat használnak az írók a történet leírásban.
3. Az olvasott könyvek alapján alakítsd ki a saját stílusodat, ebben senki sem tud neked tanácsot adni.
Olvass sokat és írj! Ez a titok nyitja :)
Nálad a tanács első fele fokozottan érvényes :) Olvass! Garantálom, hogy élvezni fogod :)
"Nem a hibáim megvilágítását kérdeztem azzal tisztában vagyok Első:)"
A hibáid megvilágításán kívül nem tudunk tanácsot adni, mivel a könyvírást nem lehet megtanítani. A legjobb tanács, amit én is, meg a második válaszoló is mondtunk, az az, hogy olvass nagyon sokat, mert ezt csak így lehet megtanulni. Az pedig, amit a helyesírásodról mondtunk szintén jótanács. (még ha nem is úgy tűnik és csak kötözködésnek gondolsz) A helyesírás ismerete nélkül sohasem fogsz jó regényt írni, mert nem leszel tisztában azzal, hogy hogyan fejezd ki magad pontosan, hogyan mond el, amit ki akarsz fejezni, hiszen a magyarban, akár egyetlen betű elírása is egy teljesen más értelmű szót eredményezhet. Szintén a helyesírás, írásjelek, tördelési szabályok ismerete nélkül nem fogsz tudni kifejezni olyan dolgokat, amik az élő beszédben a hangsúlyozás miatt egyértelműek, viszont egy leírt szövegben, ha rosszul alkalmazod, akár az egész irományt értelmezhetetlenné, nevetségessé(nem jó értelemben) teszik.
A nyelvtan (pl. helyesírás, szószerkezetek, szókincs) olvasással tanulható, szóval ott vagyunk, ahol a part szakad, csak futottunk pár felesleges kört.
Olvass és írj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!