Könyvet szeretnék írni. Eddig kész van belőle öt fejezet. Mit szóltok ehhez a részlethez? Felkelti az érdeklődéseteket?
a címe: aranykönnycseppek
A két fiatal sétálgatni kezdett. Leültek végül egy padra.
-Kérdez felelek?-Kérdezte a fiú.
-Jó, de csak akkor, ha te kérdezel először.-Válaszolt Lén.
-Hát jó, úgyis az én ötletem volt... Vannak testvéreid?
-Igen. 2 húgom van. Az egyik 13, a másik 4 éves. Neked?
-Én egyke vagyok. Milyen zenéket szeretsz?
- A rock bandákért vagyok oda...főleg a Paramore, és a The Pretty Reckless-ért. És te?
-A pretty Reckless-t én is meg hallgatom, meg a Disco zenéket is bírom, meg még a Dubsteppet. Nos... Milyen filmeket kedvelsz?
-A horrort, az akciót, a trillert, és persze a romantikusat. És te?
-Kajak horrort? É is. Melyik a kedvenced?
-A végső állomás 5, és neked?-Kérdezett vissza Léna.
-Rém álom az Elm utcában...Láttad már?
-Meg akartam nézni, de valahogy...nem is tom, nem jött össze.
-Te kérdezel...-Mondta Márk.
-Jah...ok. Mi a kedvenc helyed?
-Akarod látni? -Kérdezte a fiú.
-Persze.
Egy kék szupi verdához vezette a lányt.
-Szállj be!-Mondta Márk.
-Hát... Nem is tudom...
-Nyugi...megbízhatsz bennem.
-Na jó...-És be is szált.
A srác elvitte a vidámparkba.
-Hékás...ez az én kedvenc helyem.-Mondta Léna.
-Én nem a ringispirt szeretem...
-Ringispir?- utóljára 6 éves koromban ültem rajta.
- Akkor mit szeretsz? - Kérdezte a fiú.
-A kísértet kastélyt. És te, Márk?
-Ha választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy a tükrös szobát. Be megyünk a vidi parkba? Fizetem neked a jegyet. Ó vigyázz! Macska... fekete... el ne menjen előttünk.
-Hah...nem nagyon hiszek az ilyenekben. Oké... menjünk.
Bementek.
-Hova menjünk először?-Kérdezte udvariasan a srác.
-Most ez a te kedvenc helyed... úgyhogy a tükrös terembe.
-Egy bújócska?
-Benne vagyok-Felelt Léna.
A két fiatal bement a tükrös terembe.
-Menj előre...én meg megkereslek.-Mondta Léna.
-Oké.- és ezzel el tünt a tükrök rengetegében.
Léna Keresni kezdte a srácot. Egy nő nagyon rémült, sápadt arccal futott neki a lánynak.
-Nem akarok meghalni...Fuss, keresd meg a kijáratot, fuss, rohanj! -Ordította, sikította.
Lén őrültnek nézte, ezért nem nagyon érdekelte. A nő elrohant, és elveszett a tükrök között.
"Fuss, Fuss, Menekülj"-Mondta egy női hang. Olyan volt, mintha Léna hangja lenne, De zengett a suttogástól az egész helyiség.
A kis csaj azt hitte, hogy csak képzelődik, de azért keresni kezdte a fiút, mert mi van, ha van valami baj. Ekkor egyre hangosodó kattogást hallott.
-Bomba?! Ez bomba.
Ész nélkül a fiút kereste, azt sem tudta hova menjen...Kiabált is a fiúnak.
-Márk, Márk...holl vagy? Gyorsan....gyere ide...hol vagy?-Kiabált.
A fiú oda ment, és meg fogta a vállát. A lány nagyon-nagyon megijedt.
-Itt vagyok...van valami baj?-Kérdezte a srác.
-Igen! Hol van itt a kijárat? Azt hiszem, hogy bomba van itt.
-Léna... ne butáskodj.
-Hallgasd.
Tik-tak-tik-tak-tik-takl.
A fiú meghallotta... Meg fogta Léna kezét, és el kezdett vele rohanni a kijáratot keresve.
-Mindenki rohanjon a tükrös szoba közeléből... bomba van bent.-Ordították.
Szerencsére az emberek elhitték, és el futottak. Csak egy ember maradt bent az épületben. Az a nő, aki már előbb észrevette.
-Jesszusom...az asszony... -Mondta Léna ijedten.
-Milyen asszony?-Kérdezte a srác.
-Az a nő, aki figyelmeztetett... Be megyek érte. Éppen futott volna, amikor a srác megállította.
-Nem mehetsz be. Majd be megyek én érte.
-Túl veszélyes-Mondta Léna.
-Neked is veszélyes. Be kell mennem. Azt hiszem.-És ezzel be is rohant.
-Asszonyom, asszonyom. -Kiabál Márk.
Léna kint várta, hogy mikor érkezik már végre a fiú. Rendőrök jöttek, és be mentek megkeresni az asszonyt. Ők sikeresen ki is szabadították, de a bombát nem tudták hatástalanítani.
-Hol van a fiú, aki bent volt?- Kérdezte Léna a rendőröktől.
-Kislány... mi nem találtunk ott fiút.
-Be megyek...
-Nem engedhetjük meg, hogy bemenj, mert a bomba 3 perc múlva lejár... hatástalanítani nem tudtuk, pedig megtaláltuk.
-Engedjenek!-És ezzel Léna berohant az épületbe.-Márk! Márk! Hol vagy?
Nagy nehezen, de megtalálták egymást. Léna megfogta a fiú karját, és ki mentek... meg találták a kijáratot, de amikor kiértek, akkor a bomba robbant. Szerencsére nem halt meg senki, de a két fiatalt a nagy robbanás előre lökte, és nagyot repültek.
Reggel Léna, és Márk egy kórházban keltek, jobbulás kártyákkal, és virágcsokrokkal, amit az osztálytársaktól, és a rokonoktól kaptak.
-Mi...mi történt?-Kérdezte Léna akadozó, halk hangon Márktól, aki az ajikértyákat olvasgatta.
-Léna...te nem vagy normális... hallottam, hogy a rendőrök mondták neked, hogy 3 perc múlva robban a bomba, és te még is be jöttél értem. De... köszönöm, ezt sohasem felejtem el.
- Remélem is... Mondta Léna, és mosolygott.
-Te kockáztattad az életed...csak azért, hogy engem meg ments. Miért.
- Hogy miért... úgy éreztem, hogy segítenem kell neked...
-Te olyan önzetlen vagy... Bárkiért meg tetted volna?
-Bárkiért nem, de az olyan önzetlenekért, akik egy idegen nőért bemennek, azokért igen.-És e mondata közben fel is állt. Közelebb sétált a fiúhoz.
- Bele nézek a szemedbe, és látom is, hogy fontos leszel a számomra... Nem is... már most fontos vagy, pedig még nem is ismerlek teljesen. -Mondta a srác.
Léna nagyon elpirult, és mosolygott.
- Egy olyan csajszit, mint te... jó meg ismerni, kevés ilyen lány van.- Márk elsimította a lány előre hulló fürtjét. Talán most jön el a pillanat... az első csók pillanata. Már egész közel van a két arc egymáshoz, amikor... beront a szobába Norina.
-Uram isten...Léna jól vagy. Amint meghallottam, hogy baleseted volt, rögtön szaladtam... Meg zavartam valamit? Meg zavartam valamit. Bocsánat... ki megyek jó?
A két fiatal nevetett. Norin elrontotta a hangulatot. Már nem lett volna olyan meghitt az a csók.
-Norina... nyugodtan bejöhetsz... már mind egy.-Mondta Léna kacagva.
-Oké...biztos?-Kérdezte Nori a biztonság kedvéért.
-Persze...-Mondta a srác.
-Szia... Pour Norina vagyok.-Köszönt oda a lány.
-Én Somogyi Márk.
- Megkaptad Léni az ajikártyámat?
-Még most keltem fel... nem volt időm.
-Csókolózni bezzeg volt.-Mondta Nori huncutan, és a szemöldökét emelgette.
-Nem...nem csókolóztunk.
-Csak majdnem. -Mondta Márk magabiztosan.
-Íííí... gondolom ez is miattam van.-Mondta Norin.
-Támadt egy ötletem. Van egy srác, akivel összeillenél... a legjobb haverom, és ő is mindig rosszkor van jó helyen... Talán ha el mennétek randizni, akkor ez lehetetlen lenne.-Mondta Márk, és nevetett.
-Komolyan?-Kérdezte Norina.
-Komolyan.
-És helyes?
- Igen... 16 éves, egész jól tanul, és nagyon kedves.
-Ok... benne vagyok.
Na... ez a nap nagyon nehezen telt el: Volt egy tali a legjobb barátnővel, aztán vidámparkba menés egy majdnem idegen fiúval, Furcsa hangok hallása, Egy bomba felrobbanása, Kórházba menés, egy majdnem csók, Barátok, családtagok aggódása... Tudjátok, csak a szokásos dolgok (xD). Természetesen Elment a kórházba a klub többi tagja, a szülők, néhány rokon. De az biztos, hogy ezt a napot sohasem fogják elfelejteni.
ez inkább egy forgatókönyv, vagy valami ilyesmi, de tuti, hogy nem könyv, mert abba kellene több leíró rész
Vagy inkább egy naplóbejegyzés, ami E/3-ban van írva.
Ennyi és nem több
Tényleg, elárulod hány éves vagy?:)
A nevek jók, de túl gyorsan történnek a dolgok, alig tudtam követni. És figyelj arra is, hogy az adott szereplő mondana-e olyat, amit leírsz. Pélául. Egy 16-17 éves srác szájából furán hangzana, ha azt mondaná: "vidipark". Ugye, érted?:)
Amúgy vigyázz az írásjelekkel (főleg a "..."-tal, ebből sok van), a rövidítésekkel (szupi, vidi park, ok, tali), az igekötős igékkel (bemegyünk, elkezdett, belenézek), a kezdőbetűkkel (több a nagy kezdőbetű, mint kéne), meg néhány aprósággal. Ja, meg még a sztori (vagyis a részlet) vége: ha másnap reggel egy kórházban ébrednek, akkor nem történhettek az események ugyanazon a napon!:)
Kezdetnek ez is elég, csak még annyit tanácsolnék, hogy légy szorgalmas és türelmes, bátran kérd ki az emberek véleményét, és idővel fejlődni fogsz!:) Meg persze: sok sikert kívánok mindenhez!:)
Még legalább 10, 15 évet kell érned ahhoz, hogy elfogadható könyvet írhass. Nem megbántani akarlak, de ez az oldal tele van "írókkal". Naponta többen rakják fel a könyveiket, melyeknek sok köze nincs a valódi regényekhez.
Egyrészt az írás stílusodon kell sokat faragni.
Másrészt a történetben sincs eredetiség.
Olvass sok könyvet, nagy és jó íróktól. Mert ezekből a könyvekből sokat tudsz majd tanulni.
Tényleg, a blog egész jó ötlet!:)
Ha esetleg belevágnál, akkor elküldenéd nekem a címét?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!