Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tolkien A Hobbit cimu konyvebe...

Tolkien A Hobbit cimu konyveben a gyuru ugy szerepel mint az egy gyuru, szauron gyuruje, vagy csak egy lathatatlanna tevo gyuru amit Bilbo talal?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg esik szo a 20 gyururol, a hatalom gyuruirol, vagy legalabb sejteti hogy tobb van az egy gyuruben mint egy egyszeru lathatatlanna tevo gyuru.

2013. jan. 13. 22:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom, sokat segitettetek :)
2013. jan. 14. 22:16
 12/14 anonim ***** válasza:
19:45 az, hogy elnyerte tőle nem tűnt el a történetből csupán átalakult. Bilbó ugyanis állította azt másoknak, hogy elnyerte. És elég nagy szerepet játszott a gyűrű a történetben, ugyanis anélkül igencsak nehezen lehetett volna sikeres "betörő".
2013. jan. 14. 22:52
 13/14 anonim ***** válasza:
Én azt írtam, hogy az eredeti verzióban "nem úgy került Bilbóhoz a gyűrű, ahogyan ma ismerjük a történetet" (igaz kihagytam az "úgy" szócskát). Egy pillanatig sem állítottam, hogy eltűnt volna az "elnyertem Gollamtól" sztori az átdolgozott változatából (Bilbó tényleg ezt állította). De eredetileg nem csak mondta, hogy nyerte, hanem Gollam ODAADTA neki, ami valljuk be, nem illik abba a képbe, amit a GYU-nál megismertünk. Tehát csak a kérdező kérdésre (5-ös hozzászólás) akartam válaszolni (alátámasztással) hogy, Tolkien-nak meg volt-e a teljes koncepciója már a Hobbitnál is. A válasz tömören: nem, nem volt semmilyen nagyobb terv része, nem akart neki folytatást. Az eredeti kérdésre pedig: Bilbó gyűrűje gyakorlatilag „csak” egy láthatatlanná tevő gyűrű volt (az eredeti verzióban pedig nem csak gyakorlatilag, hanem elméletileg is). Azért viszonyítsunk az Egy Gyűrűhöz. De ezt főképp neked írtam előző, amikor a Hobbitot olvasom, és a gyűrűről van szó, akkor én sem erre gondolok, hanem arra az Egy Gyűrűre, ami miatt majd akkora felhajtás lesz néhány évtized múlva. Én sem olvastam a 37-es kiadást, nem tudom pontosan mennyiben tér el azon kívül, amit leírtam (csak azt a fejezetet írta újra), de érdekesnek találtam és még passzolt is a kérdéshez.
2013. jan. 15. 00:52
 14/14 cathilina ***** válasza:
Nemrég kiadtak a Hobbithoz egy szövegkritikai kiadást, abban szerepel az eredeti szöveg. Viszont úgy tudom, hogy már az Gyűrűk Ura megjelenése előtt megváltoztatta, gondolom azért, mert már elkezdte tervezni és így passzolt hozzá. Eredetileg persze nem akarta ezt a történetet túl fontossá tenni, de a Gyűrűk Urához úgy írta át, hogy már a Hobbit alatt is sejteni lehessen, hogy a Gyűrűnek talán nem csak láthatatlanná tévő ereje van.
2013. jan. 15. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!