Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tolkien A Hobbit cimu konyvebe...

Tolkien A Hobbit cimu konyveben a gyuru ugy szerepel mint az egy gyuru, szauron gyuruje, vagy csak egy lathatatlanna tevo gyuru amit Bilbo talal?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg esik szo a 20 gyururol, a hatalom gyuruirol, vagy legalabb sejteti hogy tobb van az egy gyuruben mint egy egyszeru lathatatlanna tevo gyuru.

2013. jan. 13. 22:46
1 2
 1/14 cathilina ***** válasza:
80%
A Gyűrűk Urában kimondják, hogy az ugyanaz a gyűrű. Bilbónak persze fogalma sincs semmiről, de Gandalf sejti, hogy nagyobb hatalma van, mint elsőre látszik, mivel az alapvetően tisztességes Bilbót rávette egy teljesen felesleges hazugságra.
2013. jan. 13. 23:03
 2/14 A kérdező kommentje:
Te olvastad a konyvet ? Mert ha igen lenne meg egy par kerdesem :P
2013. jan. 14. 08:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
én olvastam:)
2013. jan. 14. 13:15
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is. :) Remek volt. :3
2013. jan. 14. 14:53
 5/14 A kérdező kommentje:
es szerintetek mikor Tolkien megirta a Hobbitot , tervben volt neki a gyuruk ura is , vagy csak szerencses veletlen hogy epp volt egy gyuru a Hobbitban, es akkor igy osszekapcsolta a tortenetet?
2013. jan. 14. 15:43
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
15-évig tervezte ezt az egész világot. Szerintem tervbe volt. Nem csak a hobbit-ot akarta megírni. Én is olvastam, nekem s nagyon tetszett.
2013. jan. 14. 16:13
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
AZ előttem szólónak igaza van. Nem csak kapóra jön ez ilyenkor. Egy egész világot tervezett meg fajokkal nyelvekkel térképpel együtt. Egy egész történelmet kitalált. Ha megpróbálsz egy 20 percet mesét összedobni pár tágra nyílt szemű kölyöknek rájössz, hogy mennyire nehéz kitalálni egy apró sztorit. Tolkien nagy zseni volt. Több élő és holt nyelvet is beszélt folyékonyan, érdemes utána olvasnod ha érdekel. A Gyűrűk ura trilógia, a Hobbit és a Szilmarilok könyvek között csak az a különbség, hogy mikor írta. A terv egyszerre volt meg. Egyébként az egész világot a gyerekeinek találta ki, esti mesének. Csak túlnőtte magát gondolom... :)
2013. jan. 14. 19:41
 8/14 anonim ***** válasza:
83%
Az előző vagyok. Azt még hozzátenném, hogy több nyelvet is alkotott, pl a tündékét. Nem volt semmi a fazon :)
2013. jan. 14. 19:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem 15 évig tervezte, több mint 50 éven át csiszolgatta a világát, de ki tudja mikor jöttek az első gondolatai. Azt tudom, hogy már huszonéves korában elkezdte írni a mitológiáját de több 10 ezer oldalnyi kézirat maradt utána. Ezek között gyakran megtalálható ugyanaz a történet időről-időre újra átdolgozva, többféle változatban. Szóval az amit ismerhetünk a Gyűrűk Urából, a Hobbitból és az élete után kiadott, C. Tolkien által szerkesztett művek (A Szilmarilok, Befejezetlen regék Númenorról (Gyűrű keresése) History of Middle Earth), mind ezt a világot mutatja be. De időnként írt gyerekmeséket is. Nos a Hobbit eredetileg ezek közé tartozott. A barátai bátorították, hogy forduljon kiadóhoz vele, mert ez lehet, hogy érdekelné őket a Mitológiájával ellentétben, amiről azt gondolták, hogy senkit sem érdekelne rajtuk kívül (ezért került a Hobbit kiadásra, de mégiscsak Középfölde volt az amit igazán szeretett ezért csak belehelyezte a Hobbitot.) 1937-ben megjelent a Hobbit. A könyv sikeres lett, elkapkodták. Ezután a kiadó felkérte Tolkient, hogy írja meg a folytatását. Erre ő bevitt néhány ezer oldalt hogy ezt szeretné kiadatni. De ez valamiért nem tetszett nekik, nem hagyták. És végül mégiscsak folytatást írt a Hobbithoz, de azt nem tudták megakadályozni, hogy ez ne Középföldén játszódjon. Szóval a folytatáshoz létrehozta a harmadkort és megírta A Gyűrűk Urát. És mivel a Hobbit megírása alatt nem tervezte még ezt a folytatást, így a gyűrű az első kiadásban még nem az Egy Gyűrű volt csak egy varázsgyűrű amitől láthatatlanná vált, és ráadásul nem is került hozzá Gollamtól, ahogyan ma ismerjük a történetet, hanem elnyert tőle, meg is kapta, majd megmutatta neki a kivezető utat. Hogy illeszkedjen a GYU-hoz, ezt az egy fejezetet átírta később után már a ma ismert formában jelent meg. Szóval a Hobbitban nincsen túl nagy szerepe a gyűrűnek. De ezt a könyvet tulajdonképpen Bilbó írta, Tolkien fordította... :D szóval ne várjuk tőle, hogy belemászik ilyesmibe (ő nem is tudta mi van a birtokában)
2013. jan. 14. 19:45
 10/14 anonim ***** válasza:
hetesnek: Holt nyelvet nem lehet folyékonyan beszélni :D
2013. jan. 14. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!